У Житомирське водосховище вселять 7 тонн риби

У Житомирське водосховище вселять 7 тонн риби

18-19 листопада 2019 року буде проведено зариблення Житомирського водосховища згідно науково-біологічного обґрунтування (НБО), розробленого на замовлення Житомирського рибоохоронного патруля.

Про це повідомляє Житомирський рибоохоронний патруль.

Це резонансна подія для жителів регіону! Нагадаємо, що восени 2018 року та навесні 2019 року за рахунок коштів районного, міського та обласного бюджетів до водосховища було вселено близько 15 тонн рослиноїдних видів риб.

Із обласного фонду охорони навколишнього природного середовища цього року були виділені кошти для продовження робіт з біологічної меліорації водосховища (190 тис. грн).

Відео дня

Зарибок буде доставлено з риборозплідного господарства, яке розташоване у с. Пустоварівка Сквирського району київської області.

У водойму планується вселити водні біоресурси у такій кількості: товстолоб – 6 080 кг, білий амур – 950 кг. Середня вага одного малька становитиме близько 300 грамів (дволітка).

Захід відбудеться орієнтовно о 15 годині (точний час буде повідомлено додатково) за адресою: пров. Гуйвинський, 6, м. Житомир.

Контроль за процесом вселення риби здійснюватимуть представники рибоохоронного патруля Житомирщини.

«Вселення водних біоресурсів у Житомирське водосховище має важливе суспільне значення для нашого регіону. Дана водойма використовується для рекреаційних цілей, любительського і спортивного рибальства. Шляхом вселення рослиноїдних видів риб буде проведено біологічну меліорацію водойми. Завдяки цьому покращиться екологічний стан водосховища, зменшитсья цвітіння води у весняно-літній період», - заявив в.о. начальника Житомирського рибоохоронного патруля Ігор Чернілевський.

Запрошуємо жителів та гостей міста, представників громадських організацій та ЗМІ долучитися до акції!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 18 квітня: все про цей день, яке свято, традиції, іменини і погода у Житомирі Від читача 20:15 Вчитель з Житомира переміг у премії “Ранкові зорі” 17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам 16:22 Біля Гуйви - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 16:20 За січень-березень 2024 року доходи обласного бюджету склали більше 430 млн грн 16:00 Нагостювався на 80 тисяч гривень: у Волицькій громаді під час гостин обікрали чоловіка 15:40 Житомирські рятувальники отримали гуманітарну допомогу від благодійників 15:21 З 1 квітня перерахують пенсії працюючим пенсіонерам 15:00 На "варшавці" дорожники ремонтують бар’єрне огородження photo_camera 14:41 Житомир і ще 13 обласних центрів стали «частково прозорими» у 2023 році — Transparency International Ukraine 14:20 Спортсмени Житомирщини стали переможцями чемпіонату України з вільної боротьби серед юніорів та юніорок photo_camera 14:00 За підтримки EU4Business для підприємців проведуть воркшопи щодо роботи з ШІ та автоматизації бізнесу 12:41 Військовослужбовцям 95 бригади, що отримали важкі поранення під час захисту України, вручили медалі Міноборони photo_camera 12:19 У Житомирі оголошено набір на безоплатний курс бізнес-школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up