У "Житомиробенерго" розповіли про найпопулярніші способи крадіжок електроенергії серед жителів області

У "Житомиробенерго" розповіли про найпопулярніші способи крадіжок електроенергії серед жителів області

Щодня в межах області працівники «Житомиробленерго» фіксують близько 7-10 випадків порушень споживачами Правил користування електричною енергією. Про це повідомляє прес-служба підприємства. 

Як фізичні особи (населення),так і підприємства часто вдаються до різного роду сумнівного способу заощадження коштів шляхом розкрадання електричної енергії. Однак, заощаджені таким чином кошти виявляться не такими вже й значними на фоні суми штрафів, які внаслідок виявлення порушення застосовуються до споживачів. Так, штрафні санкції для населення можуть сягнути десятки тисяч гривень, а для юридичних навіть до мільйона гривень і більше.

Так, з початку 2017року працівниками ПрАТ «ЕК «Житомиробленерго» було складено 514 Актів про порушення Правил користування електричною енергією та Правил користування електричною енергією для населення на загальну суму 5 мільйонів 793 тисячі 075 грн. Варіантів крадіжок насправді є дуже багато. Однак це не означає, що вони справді допоможуть багато заощадити. Зараз, наприклад, найпоширенішим способом серед споживачів є вплив на роботу приладів обліку неодимових магнітів та генераторів високої частоти. Хоча вартість таких приладів й не дуже значна, проте виявити їх доволі легко, а штраф за таку сумнівну економію може сягнути, як зазначалось вище, від кількох десятків тисяч гривень до мільйону і більше.

Борються з цим доволі просто: спеціалісти ПрАТ «ЕК «Житомиробленерго», проводячи перевірки приладів обліку, наклеюють на них спеціальні стрічки – так звані індикатори магнітного впливу, які при дії на прилад обліку магніту спрацьовують і сигналізують про те, що була здійснена крадіжка електричної енергії.

Відео дня

Ще одна проблема, з якою зустрічаються спеціалісти, – використання споживачами генераторів високих частот, які здатні зупиняти роботу електролічильника. Такі факти на території області теж є непоодинокими. Найбільша проблема в тім, що люди навіть не замислюються над тим, наскільки небезпечними можуть бути такі прилади. Вплив, який вони чинять на організм людини, вкрай небезпечний – і в результаті випромінювання можуть страждати як нервова, так і серцево-судинна системи, виникають хвороби крові тощо. А такі генератори – без найменшої думки про наслідки! – ставлять у будинках, готелях, розважальних закладах.

За допомогою спеціальних пристроїв було виявлено ряд об’єктів, у яких для «заощадження» коштів на оплату за спожиту електроенергію використовувались високочастотні генератори, які, відповідно, і чинять таку негативну дію. Власників об’єктів, де стояв даний пристрій, у підсумку притягнули до передбаченої законодавством відповідальності. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up