У Житомирі запрацював вже сьомий будинок сімейного типу

У Житомирі запрацював вже сьомий будинок сімейного типу

Ще троє дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали родину. 

Сюди на виховання та спільне проживання влаштовано двох братиків та сестричку. Впродовж року родина Бессарабів  поповниться й іншими вихованцями, - повідомляє пресслужба міскради.

Батьки-вихователі Надія та Руслан мають рідну доньку. Однак,  кажуть, давно мріяли подарувати родинний затишок тим дітям, яким його не вистачає. «Мій батько виховувався в інтернаті. З його дитячих  спогадів  знаю, як цим дітям необхідна  любов та турбота. Тому втілилася, можна сказати, моя мрія…  », - розповідає пані Надія. Вони з чоловіком зібрали документи, пройшли навчання та отримали відповідні рекомендації.

Відео дня

Родина проживатиме в передмісті у чотирьохкімнатній квартирі, яка вже облаштована меблями, побутовою технікою та іншими предметами тривалого  вжитку за  рахунок  місцевого бюджету.

У цьому будинку функціонують вже 6 ДБСТ -  п’ять житомирських  та  одна  родина з Любара.  На честь нової сім’ї сьогодні тут з’явилася липова алея: 6 дерев висадили вихованці та батьки-вихователі разом з міським головою. Тепер кожна родина має «своє дерево-щастя». 

«Маємо підтримувати сім’ї, що готові дати увагу та любов дітям-сиротам. Адже кожна  дитина повинна виховуватися в сім’ї. Впевнений,  діти  будуть щасливими у  цій родині», - каже Сергій Сухомлин.

Рішення про створення нового ДБСТ та влаштування до нього  дітей, позбавлених батьківського  піклування, виконавчий комітет прийняв  7 квітня  цього року.

 У Житомирі функціонує 7 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 46 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Перший  ДБСТ  було створено у Житомирі  в жовтні  2006 року.

На сьогодні на обліку  служби (правління) у справах дітей  перебуває 350 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, майже 93% дітей влаштовано до сімейних форм виховання.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up