У Житомирі визначили нових перевізників побутових відходів

У Житомирі визначили нових перевізників побутових відходів

Нещодавно депутати Житомирської міськради визначилися із новими виконавцями послуг з вивезення побутових відходів у Житомирі.


Від 10 листопада цього року на чотирьох територіях міста займатись вивозом побутових відходів буде компанія ТОВ «Ґрін Бін Україна». На інших двох – КП «АТП 0628» та приватний КВЖРЕП №8.

Як зазначив заступник міського голови Сергій Кондратюк, в умовах конкурсу був великий перелік тих критеріїв, яким мали відповідати конкурсанти. Серед них забезпечення відповідною технікою для вивозу відходів, наявність контейнерного парку та відповідна кваліфікація спеціалістів. 

«У нас проводився конкурс. І, відповідно, за документацією конкурсу в нас передбачається, що компанії, котрі беруть участь у конкурсі, повинні бути забезпечені технікою, новою або мінімум 50% зношеності, контейнерним парком та іншими механізмами, які повинні працювати, в тому числі збирати великогабаритне сміття. Має бути досвід роботи спеціалістів, наявність бази, наявність техніки, яка миє контейнери, і так далі. Це великий перелік умов для того, аби перевізник працював не тільки на території Житомира, а взагалі в Україні. І відповідно до тих даних, які подали документи на конкурс, були обрані саме ці компанії», – підкреслив заступник міського голови. 

Відео дня

Також багато житомирян стурбовані тим, що сплатили квитанції колишнім перевізникам, хтось за повний поточний місяць, а хтось навіть і до кінця року. Як зазначив Сергій Кондратюк, споживачам необхідно звернутися до попередніх надавачів послуг з проханням повернути сплачені кошти, де їм повинні розповісти, що для цього потрібно зробити.

Також у міськраді наголошують, що оплату колишнім надавачам послуг потрібно сплачувати лише за 10 календарних днів, відповідно до 10 листопада включно. Далі вже новому перевізнику.

Тож потрібно бути обачними, щоб часом не сплатити кошти не тій компанії. Також потрібно укласти договір з новим надавачем послуг. Для цього необхідно звернутися до підприємств, які виграли конкурс на вивіз відходів на вашій території. Якщо не знаєте, яке це саме підприємство, ви можете на сайті Житомирської міської ради зайти в розділ «Громадянам», потім перейти на сторінку «Житлово-комунальні питання» та обрати розділ «Житловий фонд», де ви і знайдете документ «2020», в якому зазначені надавачі послуг і території, за які вони відповідають. 

Після проведення конкурсу житомиряни почали жалітися та викладати фото в соцмережах, що біля їхніх сміттєвих баків твориться справжній колапс. Як зазначає житомирянка Юлія, на вулиці Троянівській, 10а купа сміття, яке ніхто не вивозить. А коли жінка звернулася до свого перевізника зі скаргою, то їй відповіли: «Завтра вас вже будуть інші обслуговувати». Варто відмітити, що дану територію раніше обслуговувало ПП «ВЖРЕП №4». Приблизно ж такі відгуки і щодо КП «АТП 0628». 

«У КАТП-0628 забастовка? За 10 днів квитанції відправлять, а свою роботу так і не виконали. Сміття в неділю не вивезено! За понеділок-вівторок зібралась купа сміття навколо. Але радує те, що цей перевізник нас перестане "обслуговувати". Відмучились», – зазначає у мережі «Фейсбук» житомирянка Ліана. 

Варто відмітити, що з чотирьох територій, якими займалось АТП 0628, у них залишилась лише одна. Іншими ж буде займатися ТОВ «Ґрін Бін Україна». На наше запитання міськраді, чи можна такі дії розцінювати як забастовку, нам відповіли, що це можна так і розуміти. 

На запитання, чи можуть підвищитись тарифи на вивіз сміття від того, що змінилися перевізники, нас запевнили, що можуть. Однак це більше буде залежати від загальної економічної ситуації в Україні. 

«Тарифи, що у "Ґрін Бін", що у приватного підприємства "ВЖРЕП № 4" майже однакові, але саме встановлення тарифів залежить безпосередньо від ситуації в Україні. Це і мінімальна заробітна плата працівників, це і вартість пального. Також варто не забувати, що у нас 10 років не змінювався тариф на захоронення сміття у Житомирі. На сьогодні наш полігон дотаційний. АТП 0628 на утримування полігону несе збитки, підтримуючи цей полігон. Тому ми змушені будемо в майбутньому встановити новий тариф по захороненню, який понесе за собою і збільшення оплати. Там невелика буде сума, але вона буде», – наголосив Сергій Кондратюк.

Контакти надавачів послуг:

  • ПП «КВЖРЕП №8» – м. Житомир, вул. Київська, 43, тел.: 47-40-63;
  • КП «Автотранспортне підприємство 0628» Житомирської міської ради – пров. 3-й Транзитний, 65, тел.: 42-88-77;
  • ТОВ «Ґрін Бін Україна» – м. Житомир, вул. Селецька, 33, тел.: 095-372-75-18, 097-348-20-71. 

Світлана Цимбалюк

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Читач24

    16 грудня а квитанцій від грин бин україна  нема.Обяв в  які дні вивозиться сміття по вулиці Наливайко нема.Люди як  виствляли по пятницях так и виставляють сміття.Виявляється що нова команда забирає по понеділках з 8 до 9 години ранку.Хто про це знає?А 4 жек в пятницю забирає і шле квитанції за цілий місяць.Нова команда як на параді в понеділок пройшлася і плати їй.За що?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up