У Житомирі відкрили регіональний офіс децентралізації

У Житомирі відкрили регіональний офіс децентралізації

20 травня, у День Європи, у Житомирі відкрили черговий центр розвитку місцевого самоврядування в рамках проекту «U-LEAD з Європою». Це черговий регіональний хаб децентралізації, що об’єднуватиме різні проекти та сектори реформи, підсилить місцеве самоврядування та надаватиме практичну допомогу у впровадженні змін. 

Тут має бути хаб  найрозумніших та найвідповідальніших людей. Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час робочої поїздки до Житомира та відкриття офісу.

Він зазначив, що програма «U-LEAD з Європою»  – наймасштабніший проект у рамках децентралізації в країні.  «Рік тому між Урядом України та Єврокомісією була підписана відповідна Угода, що стало своєрідним безвізом у підтримці Євросоюзом нашої реформи. Восени 2016 року програма стартувала. Запрацював Центральний офіс реформ, і ми почали розбудовувати регіональну мережу. На сьогодні вже відкрито 10 таких регіональних центрів, до кінця червня плануємо відкрити усі 23 офіси», — зазначив Геннадій Зубко.

Програму U-LEAD з Європою із загальним обсягом фінансування у 97 млн євро розраховано на чотири роки. Її основні напрямки – зміцнення кадрового потенціалу місцевого самоврядування та системна підтримка Центрів надання адміністративних послуг. «Офіс буде не тільки співпрацювати з громадськими організаціями, ОДА і обласною радою, а в першу чергу — з громадами. Громадами, які прагнуть взяти на себе повноваження,  власними силами, досвідом і працею зробити краще життя для українських родин. Житомирська область сьогодні в трійці лідерів за кількістю громад, і я дуже хочу, щоб регіон став  лідером за якістю життя в цих громадах, а саме – у сфері  освіти, охорони здоров’я, безпеки, плануванні територій, адміністративних послуг, безпеці. Але найпотужніша інвестиція тут – інвестиція у молодь, яка може навчитись, взяти на себе відповідальність й змінити нашу Україну на європейську країну», — підкреслив Геннадій Зубко.

Відео дня

У відкритті регіонального офісу децентралізації  в Житомирі взяли також участь Голова групи підтримки України Європейської комісії Пітер Вагнер, Керівник програм співробітництва Представництва Євросоюзу в Україні Беренд де Гроот, керівники програми U-LEAD з Європою БастіанФайгель та Камеран Худур.

Крім того, Геннадій Зубко, європейські партнери та дипломати, місцева влада відкрили в Житомирі пам’ятну дошку загиблому в авіакатастрофі Президентові Польщі Леху Качинському, а також взяли участь у «круглому столі» «Децентралізація. Локальні реформи у Житомирській області: досягнення та проблеми» та  публічній панельній дискусії «Європейські цінності. Досвід добросусідства».

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Denys Kuznetsov

    Дві територіальні громади Сумщини отримали технічну допомогу від проекту DESPRO

    http://despro.org.ua/news/news/?ELEMENT_ID=1811&clear_cache=Y

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up