У Житомирі триває прийом документів для участі у конкурсі на співфінансування капремонту багатоквартирних будинків

У Житомирі діє спеціальна програма для проведення капітального ремонту багатоквартирних будинків на умовах співфінансування.

Наразі триває прийом документів для участі у конкурсі, - повідомляє пресслужба міськради.  Про те, як  житомиряни можуть долучитися до такої програми розповіли  на нараді, ініційованій управлінням житлового господарства та управлінням муніципального розвитку міської ради.

Начальник управління житлового господарства Андрій Гуменюк розповідає: «Участь у конкурсі можуть взяти  об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, або управителі будинків, які експлуатуються більше ніж 10 років».

Заявки можуть бути подані  за такими видами робіт:

Відео дня
  • дах, покрівля;
  • мережа внутрішніх загальнобудинкових трубопроводів централізованого теплопостачання;
  • мережа внутрішніх загальнобудинкових трубопроводів холодного, гарячого водопостачання та водовідведення;
  • мережа внутрішніх загальнобудинкових трубопроводів централізованого газопостачання;
  • загальнобудинкова електромережа та супутнє електрообладнання;
  • Інший вид капітального ремонту, визначений Наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 10.08.2004 №150, за рекомендацією профільної постійної комісії міської ради.

Для цього необхідно на загальних зборах співвласників ухвалити рішення щодо визначення виду капітального ремонту та готовності взяти участь у спільному фінансуванні робіт  та делегувати повноваження управителю або голові ОСББ виступати замовником  відповідних робіт. Окрім рішень загальних зборів, до пакету документів  також додаються  довідка  з інформацію про сумарну загальну площу квартир та нежитлових приміщень та проєктно-кошторисна документація, розроблена на підставі дефектного акта.

Кожен учасник надає цінову пропозицію з чітко визначеною сумою співфінансування та випискою з банку, що підтверджує наявність такої суми коштів. Згодом конкурсна комісія визначає відсоток співфінансування співвласників, який має дорівнювати або бути більшим за 30% та вартість співфінансування дольової участі співвласників в розрахунку на 1 м. кв.

«За результатами таких розрахунків комісією формується рейтинг учасників. Перевага у рейтингу надається тій пропозиції, вартість дольової участі якої є вищою. У межах видатків, затверджених в місцевому бюджеті,  визначаються переможці конкурсу. У 2021 році  для співфінансування капремонтів багатоповерхівок передбачено 4 мільйони гривень», - додає Андрій Гуменюк.

Термін прийняття заявок на право брати участь у конкурсі: з 08 години  02.07.2021 року по 18 годину 14.08.2021 року.

Заявки приймаються управлінням житлового господарства Житомирської міської ради за адресою: майдан ім. С.П. Корольова, 4/2, каб. 389,  тел. 47-07-97, 42-06-19 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up