У Житомирі створили групу, яка вивчить питання підтримки багатодітних сімей

У Житомирі створили групу, яка вивчить питання підтримки багатодітних сімей

Таке рішення у міськраді підтримали на позачерговому засіданні виконавчого комітету. Загалом у місті налічується понад 2,5 тис. багатодітних родин, у яких виховується більше 6 тис. дітей.

30 січня на засіданні виконкому з ініціативою виступив член комітету Руслан Годований, який запропонував переглянути питання про підтримку багатодітних сімей у Житомирі.

«Ще перед святами, коли ми затверджували вартість харчування дітей у навчальних закладах, мене цікавило питання багатодітних родин, чи будуть для таких сімей пільги. Мені сказали, що пільги будуть лише для малозабезпечених, а усі інші мають платити за харчування дітей», – сказав Руслан Годований.

За власними підрахунками Руслана Годованого, сім’я з трьома дітьми шкільного віку витрачає більше 2 тис. грн на харчування школярів у навчальних закладах.

Відео дня

«На вихідних я мав розмову з двома багатодітними сім'ями, у яких по троє дітей, тобто ці родини вважаються у нас багатодітними. Запитав, скільки вони витрачають на харчування дітей. Цифри немалі, мінімально – від 2000 до 2200 грн на місяць, якщо батьки залишають дітей на цілий день у школі. Тоді запитав, чому вони не мають пільг – виявляється, такі родини, де обоє батьків працюють, у нас вважаються забезпеченими, тобто і багатими, тому їм пільги не надають. Я поцікавився, які ж сім’ї у нас держава вважає «багатими», де троє дітей і двоє дорослих. Це, виявляється, ті, які отримують дохід від 6 111 грн. Якщо відняти від цієї суми мінімально 2 тис. грн на харчування дітей у школі, комунальні платежі та витрати на проїзд, то ви ж самі розумієте, що залишається у цих родин на прожиття», – пояснив член виконкому.

У результаті виконавчий комітет одноголосно підтримав пропозицію по створенню робочої групи щодо детального вивчення питання підтримки багатодітних сімей у Житомирі.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Света

    В Америці взагалі такого статусу"багатодітна" немає, кожен громадянин є соціально відповідальний, твої діти-твоя проблема.Завів десяток дітей, той і відповідай за них.Не можеш утримувати, то не роди стіко.Усіх хто неспроможний утримувати своїх дітей, віддають в кращому випадку у бездітну сім'ю, яка працьовита, не ледаща і взомі їх ростити, а в гіршому випадку віддають у сім'ю геїв.Це тому, що в Америці, дуже ціняться податки, і місцева влада чужу працю, просто так не розсирає.
  • Света

    Якщо 1 група крові настільки родюча, що родить від 3до 10 дітей і ніколи не боліє, ні мама, ні її дітки першої групи крові, а інші мають вкалувати, переносити на собі всі хвороби, випробовуват  всі ліки і ростити зі своїх кровних податків чужих щасливих діток.Може пора їм боліти і ростити наших діток? Коли з'явлються хвороби на першу групу крові? Це ж нечесно, чого одні живуть для себе, а інші для когось
  • Света

    Я важаю, що підтримувати потрібно нужденних, тобто хворих,бездітних, несчаснихпенсіонерів, мам одиночок, калік,  а не щасливих людей, яким Бог дарував багато дітей, здоров'я та батьків, які мають роботи, це або цинізм, або неспроможність влади відрізнити чорне від білого.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up