У Житомирі рятувальники пропагували безпечний відпочинок на водоймах

У Житомирі рятувальники пропагували безпечний відпочинок на водоймах

Минулого року водяна стихія Житомирщини забрала життя 29 громадян, з яких 3 дітей. Вже цього року, станом на сьогоднішній день – 26 червня, на водних об’єктах області загинуло 19 осіб, 5 з яких – діти.

Зокрема, 21 червня біля смт Романів у місцевій водоймі загинув 10-річний хлопчик, - повідомляє управління ДСНС України у Житомирській області. В неділю на одному з кар’єрів обласного центру працювали міські водолази у пошуках тіла 35-річної жінки, що втопилась напередодні ввечері. Цей тиждень також розпочався трагедією – 24 червня в м. Новоград-Волинський в р. Смілка загинув підліток, 2002 року народження.

Основними причинами трагедій на водоймах традиційно залишаються купання людей у нетверезому стані, порушення правил безпечної поведінки, невміння плавати та безконтрольність із боку батьків.

Відео дня

З метою запобігання загибелі та травмування людей на водних об’єктах, 26 червня у м. Житомир рятувальники провели масштабний профілактичний рейд по місцям стихійного купання, об’єднавши свої зусилля з представниками Управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міської ради. Для всебічного висвітлення проблематики були залучені засоби масової інформації.

З’ясувалося, що незважаючи на всю небезпеку відпочинку в таких місцях, населення все одно іде у воду. Відсутність рятувальних постів, невідомі глибина та дно, нікого не зупиняють. Відпочиваючі нехтують правилами безпеки, ризикуючи своїм життям, а в деяких випадках і життям своїх дітей.

Під час рейду організатори доводили присутнім гірку статистику, пояснювали як правильно надавати першу медичну допомогу потерпілому, нагадували правила безпечної поведінки у воді, а також роздавали наочну агітацію.

Адже щоб не допустити трагедій, потрібно лише дотримуватися елементарних правил безпеки. Хочеться вірити, що проведена робота все ж таки вплине на свідомість наших громадян!

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up