У Житомирі презентували створення дитячого інфекційного відділення на базі протитуберкульозного диспансеру

У Житомирі презентували створення дитячого інфекційного відділення на базі протитуберкульозного диспансеру

Сьогодні відбувся пресбрифінг голови ОДА Віталія Бунечка на тему: «Програма Президента Велике будівництво - реконструкція обласного протитуберкульозного диспансеру», присвячений початку реконструкції та створення інфекційного відділення на базі лікувального корпусу обласного протитуберкульозного диспансеру.

Повний кошторис складає 48 мільйонів гривень – стільки вартує реконструкція корпусу, де буде розміщуватися дитяче інфекційне відділення обласної протитуберкульозної лікарні, яке розраховано на 40 ліжок.

Реконструкцію розраховано на два роки. Наступного року вже повинна бути готова перша черга лікарні.

Відео дня

Очільник області Віталій Бунечко під час брифінгу наголосив:

«Пандемія коронавірусу змусила поглянути на медичну систему області під іншим кутом. Особливо на мережу медзакладів, які спеціалізуються на лікуванні інфекційних захворювань. Так сталося, що обласна дитяча клінічна лікарня не мала власного приміщення для розміщення дитячого інфекційного відділення. Протягом останнього часу вона орендувала його у районної лікарні. Це призводило до виникнення непорозумінь при розміщенні хворих та певних незручностей для маленьких пацієнтів. Саме з огляду на це Житомирська облдержадміністрація ініціювала включення проєкту створення нового дитячого інфекційного відділення на базі лікувального корпусу обласного протитуберкульозного диспансеру. Таке рішення має низку переваг, перш за все через те, що приміщення відповідає усім вимогам, які висуваються до інфекційних відділень. Реалізація проєкту дозволить створити нове сучасне дитяче інфекційне відділення, розраховане на 40 пацієнтів. Забезпечити його новим обладнанням, лікувальною та діагностичною апаратурою, створити безпечні умови для лікування інфекційних хворих».

Реконструкцію заплановано виконати за 2 роки. Фінансування буде здійснюватися з державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

Проєкт розбито на II черги:

- Вартість І черги - 35,0 млн грн. (реконструкція внутрішніх приміщень, влаштування покрівлі)

- Вартість II черги - 13,0 млн грн. (утеплення та оздоблення фасадів, благоустрій території, підключення до зовнішніх інженерних мереж)

Видатки на поточний рік передбачено у сумі 25,0 млн грн (22,5 млн з ДФРР; 2,5 млн з обласного бюджету)

В існуючій двоповерховій будівлі буде виконано перепланування для розміщення двох відділень:

- відділення гострих кишкових інфекцій (1-й поверх);

- повітряно-крапельних інфекцій (2-поверх).

Проєктом передбачається увесь комплекс заходів з підвищення енергоефективності будівлі (утеплення фасадів, підвалів, горища, заміна покрівлі, віконних та дверних блоків). Також будуть оновлені усі інженерні мережі, лікувальне устаткування та сантехніка.

У плані благоустрою передбачається спеціальний майданчик для дезінфекції транспортних засобів   приймального відділення, а також площа для кисневого пункту. Будуть впорядковані газони та проїзди. Для доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями та організації внутрішньо-лікарняних перевозок запроєктовано медичний ліфт. 

Руслан Мороз

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up