У Житомирі презентували стрічку "Я - не герой", зняту журналістами

У Житомирі презентували стрічку "Я - не герой", зняту журналістами
Короткометражну документальну кінострічку «Я - не герой» презентували 31 липня у кінотеатрі «Україна». Окрім власне показу відвідувачі мали нагоду придбати тематичні сувеніри, взяти участь в аукціоні та ознайомитися з фотороботами, відзнятими під час подій на Майдані.

Особливістю цієї стрічки є те, що знімали її не професійні режисери, а звичайні журналісти, які таким чином висловили свою громадянську позицію. Презентація відбулася у Вінниці й була приурочена до річниці визволення Лисичанська.

Сценарист і режисер фільму Юлія Бурнацева розповіла журналістам, що ідея виникла з самого початку антитерористичної операції. Авторам захотілося зняти щось більше, аніж просто репортаж, тож вирішили показати не саму війну, а людей, які намагаються її зупинити.

Відео дня

«Стрічка «Я - не герой» не про війну, а про людей, які розповідають, чому вони туди йдуть. На прикладі історії одного екіпажу ми показуємо історії сотень тисяч людей, які зараз опинилися у стані війни. Головна мета – показати відчуття, дружбу, відданість, щирість… Екіпаж, про який йде мова, того дня доля зібрала вперше і востаннє. Вони врятувалися завдяки їхньому складу. Вперше їх врятував ціною власного життя їх командир – Максим Савченко, а вдруге, ціною свого здоров’я – член екіпажу, автоматник Владислав Кузнєцов».

Назва фільму, за словами режисера, означає не те, що у нас немає героїв, а навпаки – герої всюди. Вони роблять свою роботу, щодня ризикуючи життям, але вважають це буденною справою, а не якимось геройським подвигом.

Після перегляду стрічки глядачі мали нагоду послухати поезію та пісні у виконанні місцевих митців, а також взяти участь в аукціоні. Серед представлених лотів були відкривачка, виготовлена з гільзи (стартова ціна – 20 грн, продано за 150), міні-пічка для розігріву їжі (с.ц. – 50 грн, продано за 150 грн) та УКРОПський борщ по-Житомирськи (с.ц. 30 грн, – продано за 100 грн).

До речі, таких борщів продали кілька. Виявилося, що у залі була присутня мати загиблого десантника Артема Стриженка – Тетяна Стриженко, котра виступила перед глядачами й розповіла, що її син загинув через два дні після бою під Лисичанськом. Вона теж взяла участь в аукціоні.

Окрім торгів кожен з присутніх мав нагоду придбати вироби ручної роботи, представлені МГО «Арт-Село». Також підтримку у проведенні заходу надали ГО «Атошник» та ГФ «Народна самооборона Вінницького району».

Усі зібрані під час заходу кошти підуть на допомогу житомирянину – учаснику АТО Миколі Барановському.

На виході з кінотеатру глядачі мали нагоду вкотре пригадати, з чого усе починалося, ознайомившись зі світлинами, котрі ілюструють події на Майдані. Фотовистаку організувала Міжнародна молодіжна громадська організація «Водень».

Previous Next

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Ляпин Жека

    де знайти повну версию фильму?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up