У Житомирі поліція кілька годин шукала маму 5-річного хлопчика, який загубився

У Житомирі поліція кілька годин шукала маму 5-річного хлопчика, який загубився

Кілька годин знадобилося поліцейським, щоб знайти маму маленького хлопчика, про виявлення якого 12 червня повідомили працівники автозаправної станції під Житомиром. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Житомирській області. 

У передобідню пору до Житомирського відділення поліції надійшло повідомлення від медиків районної лікарні с. Станишівки про хлопчика, який вочевидь загубився, бо блукав по вулиці без супроводу дорослих. Лікарям «швидкої» знайду передали працівники автозаправної станції, куди випадково зайшло хлопченя і привернуло до себе увагу. До лікарні для з’ясування ситуації виїхали працівники поліції.

– 5-річний хлопчик-знайда не виглядав зляканим і розгубленим. Він знав своє ім’я і прізвище, а також вік і номер маршрутки, якою він з мамою приїхав у Станишівку. Утім, де живе, сказати не міг, - розповіла керівник підрозділу ювенальної превенції Наталія Гончарук. – На зупинці дитина, очевидно, відволіклась і не помітила, куди поділася мати. Після того хлопчик пішов автодорогою у напрямку обласного центру і зайшов у приміщення АЗС.

Відтак поліцейські взялися з’ясовувати адресу проживання знайди, аби розшукати його рідних. Було встановлено, що уранці хлопчик здавав кров на аналіз в обласній дитячій лікарні, утім на результатах адреси зазначено не було. У реєстратурі тим часом вдалося знайти його амбулаторну картку, де вказувалося, що пацієнт – житель Пулинського району.

Відео дня

Поліцейські зателефонували до районного центру і за прізвищем з’ясували, що така родина зареєстрована в одному із сіл. Потім через сільську раду вдалося дізнатися, що там проживають родичі, а фактичне місце проживання самої сім’ї – місто Житомир. Таким чином, через Пулинський район правоохоронці дізналися і номер телефону мами знайденого хлопчика.

Ще за півгодини поліцейські передали хлопчика матері. За словами жінки, вона зайшла у маршрутку і не зогледілась, як загубила сина. Сподівалася, що хлопчик сам приїде додому. Переконавшись, що його немає, вже як раз вирушала на самостійні пошуки, коли з відрадною новиною подзвонили поліцейські.

Після профілактичної бесіди із правоохоронцями мама із сином разом вирушили додому.

Тим часом поліцейські зазначають: надворі літо – найочікуваніша для школярів пора. Тож дорослим слід подбати про дозвілля і зайнятість своїх неповнолітніх дітей, аби відпочинок не перетворився на неприємності.

За словами Наталії Гончарук, лише за останній тиждень до територіальних підрозділів поліції надійшло 8 повідомлень про безвісне зникнення неповнолітніх житомирян. На щастя, місцезнаходження дітей вдалося встановити упродовж доби і цілими й неушкодженими повернути батькам.

Однак поліцейські наполегливо радять дорослим подбати, аби з їхніми чадами завжди був телефонний зв'язок, контролювати їх дозвілля та цікавитися колом друзів та інтересів своїх дітей.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up