У Житомирі почали відновлювати перинатальний центр, який постраждав від авіудару у березні

У Житомирі почали відновлювати перинатальний центр, який постраждав від авіудару у березні

Житомирський обласний перинатальний центр став одним з перших медичних закладів області, який постраждав внаслідок російських ракетно-бомбових ударів

У росіян немає нічого святого, адже вони сіють смерть та розруху. Вони запускають бомби та ракети по медичних закладах, де народжується нове життя. Так сталося і з перинатальним центром, біля якого підірвалася ворожа ракета.

У приміщенні де вагітні жінки народжують дітей вибуховою хвилею потрощило вікна та двері. Сила удару була такою, що пластикові вікна повилітали разом з рамами. На щастя, усі породіллі та медики встигли спуститися в бомбосховище.

Відео дня

Після удару усі пацієнти перебазувалися у сховище, яке спеціально облаштували для потреб вагітних мам та новонароджених малюків. У підвалі довелося облаштувати й операційні та пологові зали, реанімацію новонароджених та акушерську реанімацію. Саме у бомбосховищі свої перші тижні життя, прожили новонароджені малюки.

Але ми вже почали відновлювати наш перинатальний центр. Наразі підрядники встановлюють у медичному закладі нові якісні вікна. Загалом замінять 130 вікон, більшість з яких були понівечені внаслідок вибуху.

Коли знаєш, що в нашому перинатальному центрі народжуються діти, розумієш – життя перемагає смерть, добро перемагає зло, а порядок – хаос. Ми відновимо та відбудуємо усе те, що російські бомби та ракети знищили або пошкодили. Ми зробимо все можливе та неможливе, щоб наші діти, які в тому числі народжуються в перинатальному центрі, могли жити у мирній та комфортній європейській країні. Разом переможемо! Слава Україні!

Житомирська військова адміністрація

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up