У Житомирі після скандалу звільнили святого Миколая

У Житомирі після скандалу звільнили святого Миколая

У Житомирі розгорівся конфлікт між членом Житомирського виконкому Вірою Гринишиною та журналістом нашої газети Русланом Морозом.

Неприємна подія трапилася 23 грудня у резиденції святого Миколая на майдані Корольова, де Руслан Мороз власне і грав роль Миколая. До цього жодних інцидентів за його участю у ролі святого, яку він грає вже другий рік, не було.

Ми вислухали обидві сторони конфлікту, а також поспілкувалися із заступницею начальника управління культури Житомирської міської ради Наталією Марчук, яка теж була присутня в резиденції, щоправда, не від початку.

«Я працюю на площі Корольова в резиденції святого Миколая майже третій рік. За весь цей час не було жодного зауваження. Але Вірі Гринишиній не сподобалося інше. Вона вломилася прямо в будиночок разом зі своєю донькою, в якої був включений відеозапис на телефоні, та почала з'ясовувати, хто мені дозволив працювати святим Миколаєм у резиденції», – розповів Руслан Мороз. На його думку, Віра Гринишина прийшла не з претензіями щодо якості його роботи, а тому, що він висвітлював у ЗМІ непристойну поведінку жінки, зокрема секс-скандал, що порочить не лише її, а й інших представників виконкому.

Відео дня

Зі слів журналіста, його обурило те, що член виконкому Гринишина у резиденції почала здирати його бороду. «Коли в будинку вона почала ображати мене, я попросив їх вийти, але вона продовжувала запитувати, хто ж дозволив мені працювати з дітьми. Я викликав поліцію. Віра тоді намагалася вийти, на що я відповів, що всі будуть чекати на прибуття патруля примо тут. Її донька почала погрожувати мені, що «вона мені цей глінтвейн...». Вже не витримав, сказав, що була заява відносно самої Гринишиної, що на ній немає де клеймо ставити та вона не має права прикриватися дітьми. В мене знову намагалися ткнути глінтвейном, я відкинув на підлогу стакан з глінтвейном та знову сказав, що всі будуть чекати в будинку. Віра одразу наказала доньці, щоб та зателефонувала якомусь Юрієві», – повідомив Руслан Мороз.

У Віри Гринишиної свій погляд на ситуацію, що склалася. Вона лише хотіла з’ясувати, хто дозволив Руслану Морозу грати роль Миколая. На підтвердження своїх слів вона 24 грудня на своїй сторінці у Фейсбук виклала відео.

Від себе зауважимо, що на ньому знято момент, коли конфлікт вже у самому розпалі. Інша ж сторона скандалу, тобто журналіст Мороз, зауважує, що відеоролик спеціально зняли саме у цей час, щоб показати його дії у невигідному ракурсі, пропустивши епізод, з якого все почалося.

Ось що нам розповіла Віра Гринишина: «На різдвяному ярмарку був святий Миколай. І коли я побачила, що цей святий Миколай, який приймає діток, це – прихильник руського міру Руслан Мороз, бо він є членом громадських організацій проросійських, я трохи здивувалася. Як така людина може бути святим Миколаєм? Для мене це був шок. Я зайшла до будиночка зі своєю дитиною запитати його, хто приймає це рішення і хто призначив його, чому саме він став святим Миколаєм. Він поводив себе неадекватно, я почула від нього купу лайок, звинувачень, він себе агресивно поводив, штурхав мене, погрожував і говорив, що я вже догралася. Він ніс таку нісенітницю, що я не могла зрозуміти, до чого це все. Я у нього запитую, хто вирішує, а він не міг це пояснити, але якраз так трапилося на моє щастя, що була представник культури Наталія Миколаївна, яка з’явилася в дуже потрібний момент».

Зі слів Віри Вікторівни, Наталія Марчук повідомила їй, що такі питання вирішує управління культури. «Ми збиралися вже вийти, а Руслан Мороз не дав мені дійти до дверей, почав мене штурхати, відштовхувати від дверей. Я не хочу сказати, що він мене вдарив чи бив, але штурхав він мене сильно. Але ж він чоловік, а я – жінка. По руці він мене нормально так вдарив. Я намагалася його заспокоїти, щоб він продовжив роботу, а він не давав мені і дитині вийти. Його заспокоїла представниця управління культури. Ми дочекалися приїзду працівників поліції, я написала заяву. Моя донька і представник культури дали пояснення», – пояснила Віра Гринишина.

Руслан Мороз зауважив, що трапилося ще дещо: до приїзду правоохоронців його намагався побити в резиденції на очах у дітей колишній чоловік Віри Гринишиної – Юрій Жуковський.

«На превеликий жаль, співробітникам управління культури вдалося умовити мене продовжувати працювати з дітьми, а що Гринишина залишить будинок. Практично через декілька хвилин після того, як я знову почав працювати, в будиночок увірвався Юрій Жуковський та намагався мене вдарити прямо при дітях», – розповів журналіст. Зі слів чоловіка, їх розборонив один із батьків, який був присутній у резиденції, а після цього Юрій Жуковський зник ще до приїзду поліції.

У коментарі нашій редакції Віра Вікторівна розповіла, що не бачила, щоб хтось бив Руслана Мороза: «Я його точно не била, а хто його намагався бити – не знаю. Я нікого зі своїх знайомих не просила його бити, тому що ми стояли з представником культури під будиночком і чекали поліцію. Думаю, що це якісь здогадки Руслана».

Наші журналісти поспілкувалися також із заступницею Наталією Марчук, яка частково бачила події того дня: «Я якраз зайшла в будиночок Святого Миколая, коли вони вже спілкувались. Виникла дуже негарна ситуація. Я не можу звинувачувати ні Віру, ні Руслана, тому що я спочатку не чула. Але те, що я чула, то він негарно про неї говорив. Віра намагалася поставити питання: хто вирішив, що ви будете Святим Миколаєм? Він зі свого боку почав її ображати. Коли я сказала Вірі, що то було рішення управління культури, вона сказала, що йде звідси, а він її не випускав, вибив з рук глінтвейн».

У міськраді вирішили, що після інциденту Руслан Мороз не може працювати святим Миколаєм. Повідомлення про це з’явилося на сторінці Житомирської міської ради у Фейсбук: «Після неприйнятної ситуації, яка склалася у суботу, ми вирішили, що працювати у будиночку Святого Миколая Руслан Мороз не буде. Ми вже знайшли іншого актора на роль Святого Миколая».

Хто винен у конфлікті – вирішувати не нам. Однак виникає немало запитань, відповіді на які шукатимуть представники поліції, для того, щоб розібратися, на чиєму боці правда, оскільки обидві сторони написали заяви.

Нагадаємо, трохи більше року тому Віра Гринишина фігурувала в одному неприємному скандалі, про що писала наша редакція у публікації "Скандал сексуального характеру у Житомирській облдержадміністрації".
 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Юрко Градовський

    Васильковський відверто вигороджує свого братана))
  • Oleg Ran

    Прошу вернуть Святого Николая в лице Руслана Мороза
  • Ігор Данишевський

    Жаль,що святковий настрій в місті і області,знову створюється оральним електоратом...
  • Тома Тамара Коваль

    все как не у людей
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:51 Ветерани та ветеранки можуть отримати знижки на квартплату та плату за комунальні послуги й опалення будинків 17:20 Джеря та Кайдаші повертаються? 17:00 Настає сезон кліщів: як вберегти себе 16:40 Екоінспекція оштрафувала підприємців за знищення газонів у гідропарку Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 16:19 #ПрозороТаПідзвітно: Від початку війни у Житомирській області відновлено 3255 об’єктів 16:00 Смерть у сміттєвому контейнері: у Житомирі чоловік загинув під пресом сміттєзбиральної машини photo_camera 15:40 У Житомирі пройшов перший день чесько-українського театрального фестивалю play_circle_filled photo_camera 15:20 МОН презентує проєкт нового закону «Про професійну освіту» 15:00 Уночі на Новому бульварі компанія молодиків поламала сакури і магнолії 14:39 У Житомирі спільне чаркування завершилося вбивством 14:21 Бердичівлянин втратив 29 тисяч гривень, скориставшись сервісом з пошуку попутників 14:00 З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах 12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up