У Житомирі на Михайлівській з'являться нові заклади харчування

У Житомирі на Михайлівській з'являться нові заклади харчування

Незабаром на Михайлівській буде відкрито 9 сучасних громадських закладів харчування.

"Михайлівська таки оживає: незабаром на вулиці відкриється ряд нових для Житомира закладів - це і кафе, і ресторан, і кондитерська, і лікерна. Якість цих закладів на достатньо високому рівні, бо це майже всі мережеві, відомі у країні бренди. Так що весна обіцяє цікаві відкриття і це, безумовно, гарні новини". Саме такий допис нещодавно з'явився на сторінці у Фейсбук головного архітектора Житомира Юрія Безбородова.

За словами головного архітектора міста, 9 нових закладів громадського харчування на Михайлівській протягом цього року - це не просто зміна зовнішнього вигляду фасадів, це корінна зміна концепції вулиці.

«Домогтись зміни зовнішнього вигляду не завжди просто, бо це певні складнощі. Іноді ми стикаємось навіть з судовими позовами. Зміни - це важко, але вони вкрай необхідні. Якщо ви не спроможні до них - вас змусить це зробити конкуренція. Або ви її не витримаєте. А ще це постійний діалог влади та бізнесу, це час, це певні зусилля зі сторони бізнесу», - зазначив Юрій Безбородов.

Відео дня

Як повідомив архітектор, так вже вийшло, що реалізація архітектурно-художньої концепції не обійшлась лише зміною візуальної складової.

«Іноді недостатньо просто змінити вивіску, треба робити повний ребрендінг, змінювати оператора та формат, робити новий бренд для всієї вулиці. Нові якісні, привабливі як зовні, так і всередині, зі смачними стравами та обслуговуванням заклади - це саме те, що здатне концептуально змінити ставлення містян до центральної вулиці Житомира», - переконаний Юрій Безбородов.

Однак попри позитивні зміни, головний архітектор зізнається, що не для всіх закладів зрозуміла нова концепція.

«На жаль, не для всіх закладів зрозуміла концепція. Та в цілому вулиця стає гастрономічною. Різноманітні формати, кухні, для діточок в тому числі. Заклади будуть цікаві, на більш високому рівні, ніж було до цього часу. Є й відомі бренди, вже загальноукраїнські, є й нові, створені у Житомирі. Італійська кухня, французька перепічка, морозиво джелатто, ресторани та кафе. Все буде зроблено з дотриманням вимог архітектурно-художньої концепції, чемного ставлення до фасадів та вулиці», - відзначив Юрій Безбородов.

Наразі вже відбувається ремонт та реконструкція приміщення, де раніше знаходилось «Домініко» і та зелена «розливайка», що була поряд, це буде один заклад з літнім майданчиком. Цей же власник віддав в оренду кафе «Валерія», що навпроти - це другий заклад. Замість «Green Line» в будинку, де аптека і «Панночка» на Скорульського, буде третій заклад – попередньо буде «П’яна вишня», концепція вже проговорена. Нова ресторація в будинку Трибеля, назва ще не визначена, поруч буде «Львівський круасан», навпроти нього – «Львівські пляцки». У колишню «Французьку здобу» заїжджає «Франсуа» того ж власника і тієї ж мережі, що й на вулиці Небесної сотні. У приміщенні з арками біля «Спорттоварів», де зараз секонд-хенд, йдуть перемовини по новому закладу італійської кухні, а у приміщенні «Укртелекому» також буде громадська харчувальня, з форматом ще не визначились. Однак домовленість вже є, тривають реставраційні роботи.

Алла Герман

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Людмила Огиенко

    Еще один секонд уберити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up