У Житомирі голова ОДА Ігор Гундич та замміністра економіки Наталія Микольська обговорили питання передачі земель ОТГ

У Житомирі голова ОДА Ігор Гундич та замміністра економіки Наталія Микольська обговорили питання передачі земель ОТГ

Об’єднані територіальні громади мають розуміти, як можна користуватися землями, які передає їм Держгеокадастр із державної у комунальну власність. Про це сказав сьогодні, 13 березня, голова ОДА Ігор Гундич під час зустрічі із заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталією Микольською, - повідомляє прес-служба ОДА

«Передача земель у комунальну власність об’єднаним територіальним громадам – це правильний крок. Громади мають розуміти, як ними можна користуватися. Такі землі можна давати інвесторам у користування для розвитку їхнього бізнесу, а громади, у свою чергу, отримуватимуть податки у місцевий бюджет. За ці кошти громади можуть ремонтувати дороги, школи, створювати щось нове. Всім інвесторам, які працюють на території Житомирщини ми допомагаємо. У нас працює Рада інвесторів, де ми вирішуємо мінімум 80% піднятих питань, бо інакше – навіщо вона потрібна. У складі ради є і експортери», – сказав Ігор Гундич.

За словами Наталії Микольської, Рада з просування експорту при Мінекономрозвитку постійно проводить семінари, тренінги. Вона створена для того, щоб компанії мали змогу співпрацювати. На інтернет-ресурсах постійно оновлюється інформація для представників бізнесу про ті чи інші пропозиції, якими вони можуть скористуватися для експортування своєї продукції або товарів.

Нагадаємо, що сьогодні у Житомирі проходить виїзне засідання Ради з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України «Житомир. Діалог влади до бізнесу» в рамках «Експортного дня».

Відео дня

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку 15:23 У Житомирській області 10 закладів охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті 15:00 Житомирська громада передала військовим дрони Mavic 3 Pro та засіб РЕБ 14:40 Почуйте рятувальників – не паліть суху траву! 14:20 Житомирщина - у трійці областей з найбільшою кількістю земельних ділянок, набутих юридичними особами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up