У Житомирі - найнижчий тариф на опалення в Україні

У Житомирі - найнижчий тариф на опалення в Україні

Зимовий тариф у Житомирі в порівнянні з іншими обласними центрами є найнижчим завдяки встановленим лічильникам в багатоповерхівках міста.

Житомиряни найменше платять за тепло. Про це під час брифінгу з журналістами повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

«У минулому році згідно постанови Кабміну у нас була можливість встановлювати тарифи на місцевому рівні, адже раніше тарифи на опалення встановлювало НКРЕ. Ми прийняли на виконкомі тариф для населення Житомира, і можете подивитись статистику по обласних центрах України, згідно якої у Житомирі найнижчий тариф на опалення. Я розумію, для людей він  трохи завеликий, але все ж в порівнянні з іншими обласними центрами у нас найнижчий тариф», - зазначив Сергій Сухомлин.

За словами міського голови, можливим такий тариф став завдяки програмі з встановлення лічильників.

Відео дня

«Я дякую депутатам, які підтримали виділення коштів на цю програму. Ми встановили багато лічильників у багатоповерхових будинках. Зараз у мене вже є статистика в розрізі кожного місяця, починаючи з жовтня,  і можу сказати: середній тариф по будинках, в яких ми встановили лічильники, за минулий рік складає трохи більше 24 грн, це середній тариф за опалювальний період станом на сьогодні по Житомиру. Це приблизно на 10-12% нижче, ніж тариф, який встановлюється з розрахунку за метр квадратний. Тому програма спрацювала, і це десятки мільйонів гривень, які зекономили житомиряни за платіжками «Теплокомуненерго», - розповів мер.

Також Сергій Сухомлин додав, що завдяки фінансовій дисципліні містян Житомир - одне з міст в Україні, в якому найвищий рівень оплати.

«У нас рівень оплати  по Україні — найвищий.  За це окрема подяка житомирянам за таку фінансову дисципліну,  у нас немає проблем, які були по інших містах щодо отримання лімітів на газ, тому «Теплокомуненерго»  працює стабільно. В позаминулому році на гарячу лінію «Теплокомуненерго» в опалювальний сезон в середньому надходило приблизно 740 скарг на якість опалення, в минулому році ця цифра була 430, за поточний опалювальний сезон у нас поки що трохи більше 200 скарг. Тому значних проблем з опаленням у нас в місті немає. Втім, не треба зупинятися, тому ми працюємо над проектами по переведенню міста на альтернативні види опалення», - зазначив міський голова.

Алла Герман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Natalia Ozhegova

    Ох відчуваю, що скоро грім гряне....
  • Yulia Petrenko

    плата за опалення береться відповідно до нормативних актів та температури зовнішнього повітря.
  • Yulia Petrenko

    не правильно: тариф може бути тільки економічнообгрунтованим.
  • Александр Колибабчук

    Найнижчі тарифи?  Так це не наша заслуга, а їх промах. Забули підвищити. Зато на валідаторах нагрілись.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up