У віддалених селах працюватимуть "ЦНАПи на колесах"

У віддалених селах працюватимуть "ЦНАПи на колесах"

4 грудня в рамках ІІ Всеукраїнського форуму об’єднаних громад «Ініціативи, що змінюють життя» презентували роботу першого в Україні мобільного ЦНАПу (центру надання адміністративних послуг).

Вже сьогодні впроваджується маршрутна карта зі створення розгалуженої мережі ЦНАПів по всій Україні з відповідною доступністю в часі. 

Програма «U-LEAD з Європою» разом з громадою вперше реалізувала модель організації надання адмінпослуг у форматі «мобільного офісу». Тепер працівники ЦНАП регулярно відвідуватимуть мешканців віддалених населених пунктів: протягом тижня передбачено 5 маршрутів, які покривають 20 населених пунктів. Завдяки мобільному ЦНАП більше 8 000 жителів віддалених населених пунктів Славутської громади, в тому числі пенсіонери та люди з інвалідністю, отримають якісний доступ до адмінпослуг.

В рамках напряму з покращення якості місцевих послуг Програми «U-LEAD з Європою» заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики створення та покращення якості надання адміністративних послуг в ОТГ, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в 26 громадах пілотної фази, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази Програми. Це приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року.

Відео дня

Довідково:

Перший в Україні мобільний ЦНАП – це спеціальне авто, повністю облаштоване місцями для двох адміністраторів та трьох відвідувачів, надає 80 послуг у форматі «єдиного вікна» безпосередньо в селищах та селах. Така модель успішно зарекомендувала себе в європейських практиках та є абсолютною новинкою для України.

В мобільному ЦНАП надаються найпопулярніші для жителів громади послуги, передбачена можливість встановлення паспортного обладнання, працює термінал для розрахунків платіжною карткою. Плата за надані послуги буде надходити до бюджету громади. «ЦНАП на колесах» включає в себе й модель «виїзного адміністратора», коли адміністратори надають послуги громадянам на дому. Адміністратори, які будуть працювати в «ЦНАП на колесах» пройшли навчання з підвищення кваліфікації, спеціально розроблене для жителів громади шведсько-українськими експертами Програми.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up