У цьому році «Житомирводоканал» замінив більше 2,5 км мереж, у планах на 2019 - заміна ще 9,5 км

У цьому році «Житомирводоканал» замінив більше 2,5 км мереж, у планах на 2019 - заміна ще 9,5 км

Про діяльність КП «Житомирводоканал» у 2018 році і плани з модернізації підприємства на наступний рік розповів міський голова під час свого звіту 12 грудня.

Цьогоріч у Житомирі розпочалася реалізація проекту з реконструкції каналізаційних очисних споруд за кредитні гроші Світового банку. Тендер на проведення робіт виграла фірма «Esotech» зі Словенії, - повідомила прес-служба міськради.

Крім того, у 2018 році місто уклало угоду зі словенським консорціумом RIKO – HIDROINZENIRING, який реалізовує проект Світового банку з будівництва водоочисної станції.

«Вже відбулися тендерні процедури на будівництво очисних споруд і станції підготовки питної води. Європейські компанії, які стали переможцями, зробили технічну документацію, проекти і навесні сподіваються почати будувати. Вони йдуть за графіком, до кінця 2020 року мають здати ці об’єкти в експлуатацію. Я розумію, що хочеться, аби це все відбувалося швидше. Але є процедури Світового банку і вони досить тривалі», – зазначив Сергій Сухомлин.

Відео дня

У 2018 році було замінено більше 2,5 км мереж, у наступному – планують замінити 9,5 км.

«Цього року два рази зупиняли водопостачання у місті для того, щоб замінити засувки великого діаметру. Поступово міняємо мережі, які в місті не мінялися кілька десятків років. У 2018 році замінили більше 2,5 км мереж діаметром 315 мм в рамках проекту Світового банку. Також був проведений тендер на заміну 9,5 км магістральних мереж у Житомирі. Компанія збирається розпочати роботи навесні», – повідомив міський голова.

Він також розповів про модернізацію головної водопостачальної насосної стації міста. Встановивши частотні перетворювачі потужністю 500 кВт підприємство почало економити 31% електричної енергії, що дорівнює річної економії 4,5 млн. грн на рік.

«Окрім значної економії коштів для підприємства, маємо позитивні відгуки від людей. У будинках, де на верхніх поверхах не вистачало тиску води, він стабілізувався», – додав Сергій Сухомлин.

Модернізація станції з виготовлення гіпохлориту натрію, дала змогу на 40% зменшити споживання хлору.

«Зараз у зимовий період, коли немає масового цвітіння води, ми майже не додаємо хлор. Це економить великі кошти і вода більш якісна», – зазначив очільник міста.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up