У Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира заявили про офіційне приєднання до Православної Церкви України

У Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира заявили про офіційне приєднання до Православної Церкви України

21 лютого 2019 року, у Свято-Михайлівському кафедральному соборі м. Житомира, під головуванням єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія, відбулися збори духовенства Житомирської єпархії Православної Церкви України.

Про це повідомляється на офіційному сайті Свято-Михайлівського кафедрального собору.

Зокрема зазначається, що учасники заслухали єпископа Паїсія, який проінформував Єпархіальні збори про те, що перед проведенням Помісного Об’єднавчого Собору Православної Церкви України 15 грудня 2018 року було також проведено Помісний Собор Української Православної Церкви Київського Патріархату, яким прийнято рішення припинити діяльність релігійного об’єднання  Української Православної Церкви Київського Патріархату шляхом об’єднання та приєднання до утворюваної Православної Церкви України, припинити чинність Статуту про управління УПЦ КП, припинити діяльність всіх статутних органів УПЦ КП. Таким чином, вся повнота Української Православної Церкви Київського Патріархату увійшла до складу новоствореної помісної автокефальної церкви – Православної Церкви України.

Єпархіальними зборами було прийнято рішення про зміну найменування Управління.

Відео дня

Також учасники зібрання прийняли рішення про внесення змін та прийняття Статуту Управління шляхом викладення його в новій редакції.

Єпархіальні збори розглянули питання та прийняли рішення про проведення державної реєстрації змін до відомостей про Управління, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Під час єпархіальних зборів було вирішене питання про зміни у поминаннях під час здійснення богослужінь та було обрано членів єпархіальної ради Управління.

Також було розглянуто важливі для життя єпархії питання.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up