У сквері на Лятошинського висаджують дерева і кущі

У сквері на Лятошинського висаджують дерева і кущі

Про це розповів в. о. директора КП «Зеленбуд» Житомирської міської ради Олександр Волокіта. Ще восени згідно із актом обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, було демонтовано дерева, які перебували в аварійному стані.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

«У сквері, що на розі вулиць Лятошинського та Небесної Сотні, асфальтове покриття замінено на тротуарну плитку, встановлено систему штучного автоматичного поливу та завершено роботи з освітлення. Розпочалися роботи з висадження зелених насаджень, які були завезені у місто 30 березня. Це - 8 кленів Фрімана, 7 червоних кленів, 5 кьольрейтерій, 5 декоративних яблунь, 13 горобин, 13 кущів бузку, 6 сакур, 9 магнолій трьох сортів, 12 едонських вишень, десяток дрібнопильчатих вишень і 3 черемхи, які планують висадити протягом тижня.  8 європейських сосон, кущові культури - гортензію, дерен, ялівець, які  вже теж доставлено у Житомир, будуть висаджені згодом», - повідомив Олександр Волокіта.

«До 31 травня роботи щодо реконструкції скверу на розі вулиць Лятошинського та Небесної Сотні мають бути завершені», - зазначив в.о. директора КП «Зеленбуд» Житомирської міської ради.

Відео дня

Нагадаємо, сквер розі вулиць Лятошинського та Небесної Сотні оновлюється за кошти державного бюджету без залучення приватних інвесторів. Загальна вартість проекту – 5,5 млн грн. Проект капітального ремонту розроблено з врахуванням сучасних вимог до озеленення, утримання територій та сучасних громадських просторів. В центрі буде майданчик для спілкування, а на бокових алеях зросте кількість місць для відпочинку. Проект скверу на розі вулиць Лятошинського і Небесної Сотні презентували під час позачергового засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради 22 червня. 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (5)
  • Андрей Нагребецкий

    Якщо не повертати голову в сторону палаток з квітами то буде красиво, хоча це ж історична цінність, хай стоїть віками)
  • Неля Матвіюк

    Полиция есть,на охране?

    Александр Колибабчук reply Неля Матвіюк

    Неля Матвіюк  , охрана есть.
  • Anastasia Mihaylovskaya

    Якщо наші "виховані" житомиряни їх не поломають маленькими то буде красиво

    Александр Колибабчук reply Anastasia Mihaylovskaya

    Анастасия Михайловская
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up