У санаторії «Тетерів», не дочекавшись допомоги, помер ще один переселенець

У санаторії «Тетерів», не дочекавшись допомоги, помер ще один переселенець

Ще один переселенець помер, так і не дочекавшись допомоги від держави, – Юрій Майоров, 54 роки, вдівець, інвалід другої групи.

Нещодавно ми писали про трагічну долю переселенців, що живуть в жахливих умовах у коростишівському санаторії «Тетерів».

Обласна та місцева влада практично кинула їх напризволяще. У п'ятницю прийшла сумна і трагічна новина. Ще один переселенець помер, так і не дочекавшись допомоги від держави, – Юрій Майоров, 54 роки, вдівець, інвалід другої групи. У нього залишилася дочка.

Юрій захворів у листопаді минулого року від переохолодження. Нещодавно він потрапив до лікарні з температурою, пробув там кілька днів, але лікарі не змогли допомогти через задавненість хвороби внаслідок постійного переохолодження і перебування в нелюдських умовах в санаторії «Тетерів». У нього діагностували пневмонію, і Юрій буквально згорів від хвороби за кілька днів.

Відео дня

З самого початку появи переселенців у санаторії багато ЗМІ порушували цю проблему, але ніхто з влади не захотів взяти на себе відповідальність і кардинально її вирішити. Ось і після виходу нашого матеріалу в санаторії побувало декілька знімальних телевізійних груп, вийшли сюжети, але нічого не змінилося. Нагадаємо, що ми особисто чотири рази зверталися за коментарем до Житомирської обласної державної адміністрації, але всі наші спроби були проігноровані.

Не так давно багато ЗМІ писали про те, що український художник Віктор Журавльов замерз у санаторії «Тетерів» на Житомирщині, куди перебрався у 2014 році з Луганська разом з дружиною. Жінка застудилася і померла ще раніше. І ось нова смерть. А ще багато померло до цього. Скільки ще має загинути людей, щоб хоч хтось із влади звернув увагу на цю трагедію? А тим часом гетто в Житомирській області продовжує забирати людські життя, немов жертв нашої байдужості до чужої долі. Є доречна приказка: моя хата скраю. Але коли ця хата охоплена пожежею, хіба ми не сподіваємося на допомогу наших сусідів? У цьому випадку благання про допомогу залишилося непочутим...

Наші щирі співчуття родичам покійного і тим, хто продовжує жити, якщо це так можна назвати, у санаторії «Тетерів».

Нагадуємо, що в корпусах санаторію перед Великоднем керівництво відключило електроенергію. При тому, що борг складає 15 тисяч гривень, керівництво вимагає більше 65 тисяч гривень. Лежачі інваліди, сім'ї, в яких є маленькі діти, але батьки через поранення або хвороби не в змозі допомогти собі, залишилися тепер навіть без можливості приготувати собі гарячу їжу. Зараз намагаються готувати на вогнищах, але дощі не завжди дозволяють це зробити. Електроенергії немає до сьогодні.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Марія

    Шкода людей. !!!!!!!! Але бачила сюжет де влада сказала що виплатила переселенцям субсидії та проблема з платою за світло не вирішилась  Обіцяють встановити особисті лічильники нехай кожний сам платить тоді відключення можна буде здійснювати  боржника
  • Анатолий Петрович Ширченко

    «Путешествии из Петербурга в Москву» Радищев писал: «Земледельцы и доднесь между нами рабы; мы в них не познаем сограждан нам равных, забыли в них человека».
  • Татьяна Санникова

    Очень жалко таких людей!Но не проще снимать нормальное жилье,получать небольшую компенсацию и жить в условиях!В нашем государстве никто никому ничего не должен
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up