У російському Бєлгороді пролунали потужні вибухи, пошкоджені будинки, є загиблі й поранені

У російському Бєлгороді пролунали потужні вибухи, пошкоджені будинки, є загиблі й поранені

У місті Бєлгород (РФ) вночі неділі, 3 липня, було зафіксовано "хлопки" та "гучні звуки". Жителі чули кілька вибухів, внаслідок яких один приватний будинок охопила велика пожежа та ще в деяких вилетіли вікна.

 

Фото й відео з місця подій опублікувала низка російських Telegram-каналів. Незабаром з'явилося підтвердження інформації від губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова, який заявив про трьох загиблих і чотирьох постраждалих (щоб подивитися фото та відео, доскролльте до кінця сторінки).

За його словами, після "серії гучних вибухів" у місті є часткові руйнування 11 багатоквартирних будинків вулицями Маяковського, Мічуріна, Чумичова, Попова та Павлова. А також нібито не менше 39 приватних житлових будинків за Маяковським, Поповим, Павловим – п'ять із них зруйновані повністю.

Відео дня

 

Також він повідомив, що внаслідок НП троє людей загинули, ще четверо травмувалися. Двох постраждалих забрали до лікарні: чоловіка й дитину 10 років.

 

Губернатор стверджував, що чоловік перебуває у тяжкому стані. Інші двоє людей були оглянуті на місці.

 

"Буде здійснено подомовий та поквартирний обхід із метою фіксації руйнувань. Сьогодні підрядні організації проведуть усі необхідні виміри й почнуть відновлювальні роботи. Зніматиму з контролю житлові будинки лише тоді, коли буде отримано розписку від мешканців, що все відновлено і претензій до якості немає", – повідомив чиновник, запевнивши росіян, що всю необхідну допомогу їм нададуть.

 

За заявою Гладкова, достовірно невідомо, що трапилося в Бєлгороді, проте він вважає, нібито спрацювала протиповітряна оборона, яка "збила кілька снарядів, що прилетіли". Також після серії "хлопків" на вулиці Маяковського, 23 спалахнув приватний будинок.

 

Проте місцеві мешканці повідомили, що чули гучні вибухи. Вони розповідають, що у багатьох будинках навіть вилетіли вікна.

 

Джерело: Обозреватель

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (15)
  • Неля Прут

    Це ще не все, не панікуйте, все тільки починається, почекайте трішки, вас скоро освободять ваші ж
  • Анна Посохина

    Так це ж фейк ! Ви ж так казали ?
  • Larisa Nedashkovska

    Це вони самі себе обстрілюють.
  • Алла Островская

    Не переживайте,це маленькій хлопок!

    Світлана Безручук reply Алла Островская

    Алла Островскаяце вообще постановка. Скоро їх асвабадять. Хай трошки потерплять

keyboard_arrow_up