У річці Тетерів у Житомирі – знову масовий замор риби!

У річці Тетерів у Житомирі – знову масовий замор риби!

Про це повідомила Держекоінспекція Поліського округу.

ДЕІ Поліського округу виявила загибель близько 500 особин риб. Орієнтовна сума збитків - понад 500 тисяч гривень.

Водночас ДЕІ отримала повідомлення про зупинення перекачування нечистот з двох каналізаційно-насосних станцій КП «Житомирводоканал». Неочищені стічні води потрапили до Кам’янки, яка впадає в Тетерів.

Інспекторами відібрані проби води у річках Путятинка, Кам’янка, Тетерів, будуть проведені лабораторні дослідження для встановлення концентрацій забруднюючих речовин. Після завершення експертизи та розрахунку збитків ДЕІ передасть матеріали обстеження до правоохоронних органів, що мають встановити, чи причетна діяльність КП «Житомирводоканал» до замору риби.



Також ДЕІ наполягатиме на перекваліфікуванні кримінального порушення, відкритого за забруднення водних ресурсів КП «Житомирводоканал». Зважаючи на систематичність злочинів, відповідальність має передбачатись частиною 2 ст. 242 Кримінального кодексу.

Відео дня

Довідково: Кримінальний кодекс України
Стаття 242. Порушення правил охорони вод
1. Порушення правил охорони вод (водних об'єктів), якщо це спричинило забруднення поверхневих чи підземних вод і водоносних горизонтів, джерел питних, лікувальних вод або зміну їхніх природних властивостей, або виснаження водних джерел і створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля, -

карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або обмеженням волі на той самий строк.

2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель або захворювання людей, масову загибель об'єктів тваринного і рослинного світу або інші тяжкі наслідки, -

караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Ольга Николаева

    Elena Kazakova-Prokopchuk треба запихнути зад директора в трубу стоків,яка направлена в річку,може тоді все припиниться.
  • Дианна Форион

    На Кам’янку сходіть. Там велике будівництво. Про це ніхто не каже.
  • Елена Казакова-Прокопчук

    А саме цікаве, ніхто не несе за це відповідальності

keyboard_arrow_up