У Краснопільській ОТГ молодь підготувала проект кінотеатру під відкритим небом

У Краснопільській ОТГ молодь підготувала проект кінотеатру під відкритим небом

28 січня у Краснопільській громаді відбувся навчальний захід «Активізація молоді громади» для учнів старших класів, який проводив Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України.

Під час навчання діти разом із вчителями та працівниками будинків культури та бібліотек громади придумували ідеї розвитку закладів та створення сприятливих умов для розвитку талантів та інтересів дітей.

«Більшість свого вільного часу ми проводимо вдома в соціальних мережах. Іноді зустрічаємось із друзями, якщо нам вдасться реалізувати ідею створення кінотеатру під відкритим небом то ми матимемо якісне та змістовне дозвілля», - вважає Катерина, школярка.

Учасники навчання працювали у групах по темах сімейне дозвілля, спортивні проекти, освітні проекти та культурні заходи. Ідею кінотеатру під відкритим небом обрали для написання проекту, та прорахували його вартість.

Відео дня

«Як не дивно вартість такого проекту не така вже й висока, крім того, частину витрат можна замінити вже наявними ресурсами. Ми підрахували, що для запуску ідеї необхідно 40 тисяч гривень», - наголошує Олеся, вчитель місцевої школи.

На сьогодні в громаді працює 10 закладів культури та 4 школи, але креативного молодіжного простору не вистачає, тому такі навчання спрямовані на активізацію дітей для того, щоб залучити їх до розвитку громади.

«Більшість вільного часу діти проводять у соціальних мережах, чи все що там бачать позитивно впливає на формування дітей? Звичайно ні, теж саме можна сказати на вплив вулиці, алкоголю та наркотиків. Рішення є, і полягає у тому, що необхідно створювати простір креативу та цікавих подій в існуючих закладах. Але для цього варто залучати самих дітей», - наголошує Дмитро Клименко, радник з децентралізації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

В результаті учасники навчання отримали декілька десятків ідей та чотири проектні пропозиції, практичний досвід пошуку ідей та підготовки проектів та інформацію про те, як інші громади розвивають молодіжний простір. Нагадаємо, що в Брониківській ОТГ планують відкрити Молодіжний центр в приміщенні старого будинку культури.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up