У громадських місцях, вільних від куріння, має бути розміщений відповідний графічний знак з текстом - вимоги закону

У громадських місцях, вільних від куріння, має бути розміщений відповідний графічний знак з текстом - вимоги закону

В Україні з 11 липня набули чинності норми закону №1978, якими забороняється паління електронних сигарет у громадських місцях, а також надається право місцевим органам влади визначати місця, вільні від куріння.

Так, згідно з законом № 1978, забороняється куріння, вживання та використання тютюнових виробів, предметів, пов’язаних з їх вживанням, трав’яних виробів для куріння, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, у приміщеннях закладів харчування, культурного призначення, готелів та аналогічних засобів розміщеннях громадян, гуртожитках, приміщеннях підприємств, установ та організацій усіх форм власності, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Також заборона поширюється на приміщення аеропортів, дитячі майданчики, вокзали та станції, зупинки громадського транспорту, місця загального користування у житлових будинках, підземні переходи, ліфти, таксофони, у транспорті загального користування та таксі.

За куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, та місцях, які визначені рішеннями місцевих рад, тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі 51-170 гривень. У разі повторного порушення протягом року — 170-340 гривень, згідно зі ст. 175-1 КУпАП.

Відео дня

Також у громадських місцях, вільних від куріння, має бути розміщений відповідний графічний знак з текстом "Куріння, вживання, використання, тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів заборонено!”. Нерозміщення цієї інформації суб’єктами господарювання передбачає штраф у розмірі 1000 гривень.

Також для закладів ресторанного харчування розміщення попільничок, кальяну чи куріння передбачено штраф 3000 гривень, у разі повторного порушення — 15 тисяч гривень, для інших суб’єктів господарювання — 1000 гривень, у разі повторного порушення — 10 тисяч гривень.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up