У Ємільчинському районі шукачі металу відкопали небезпечні снаряди і втекли

У Ємільчинському районі шукачі металу відкопали небезпечні снаряди і втекли

18 лютого група піротехнічних робіт Управління ДСНС у Житомирській області знищила 7 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, виявлених в с. Андрієвичі Ємільчинського району.

Про це повідомляє У ДСНС України у Житомирській області.

Напередодні селяни сповістили ємільчинських рятувальників, що посеред поля вони побачили викопані підозрілі предмети. За їх словами, це тамтешні «чорні» шукачі металу відкопали знахідки. Та зрозумівши, що не зможуть здати їх в металобрухт, вони залишили на поверхні землі.

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували предмети як 3 артилерійські снаряди калібром 76 мм часів минулих війн. Обстеживши ділянку виявлення боєприпасів, піротехніки вилучили із землі ще 4 ідентичні артснаряди.

Відео дня

Усі вибухонебезпечні предмети знищено на полігоні шляхом підриву.

Рятувальники Житомирщини наголошують! Якщо ви знайшли підозрілий предмет одразу повідомте про це за номером «101». Опишіть фахівцям ДСНС місце, де ви помітили небезпечну знахідку та спробуйте її чимось обгородити. Ні в якому разі не намагайтеся самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси. Подібні предмети забороняється брати до рук та здійснювати з ними різноманітні маніпуляції. Лише професійні піротехніки знають як знешкодити вибухонебезпечний предмет.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 18 квітня: все про цей день, яке свято, традиції, іменини і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up