У Биківці відновлюють стадіон

У Биківці відновлюють стадіон

Війна в Україні триває вже три місяці, і висновок про те, що перемога гартується і здобувається не лише на фронтах і під час боїв, але й у тилу, розуміють і усвідомлюють у суспільстві. 

 

Допомагати Збройним силам України можна не лише постачанням продовольства чи амуніції, але й справною роботою усіх без винятку підприємств, фермерських господарств і агрофірм. Проте війна і військовий стан в Україні зовсім не заперечує і не відкладає на потім клопоти із наведення порядку у наших селах і містах. Ні, якраз сьогодні порядок на вулицях і в оселях має бути ознакою нашої високої громадянської свідомості, згуртованості і налаштованості на перемогу.

Щодо порядку у селах Романівської селищної ради, то на першому місці, як правило, залишаються завдання із благоустрою сільських вулиць і покращення стану доріг місцевого значення. Зрозуміло, сьогодні допомоги від держави на вирішення проблеми шляхів чекати не можна. Зі зрозумілих причин. Але ж і дороги мають бути придатними для експлуатації, бо життя триває. У селах Биківського старостинського округу, окрім ремонту дороги до сіл Товща і Сарнівка, окрім дорожнього ремонту у самому селищі Биківка, було розпочато вирішення ще однієї важливої для селища справи. Тут взялися за облаштування та благоустрій стадіону. Керівник підприємства ТОВ «ВІВАД 09» Ігор Ходак допоміг місцевій владі із грейдером, який упродовж двох днів, 19 і 20 травня  2022 року, працював на дорогах між селами Биківського старостинського округу.

«Проте не лише дороги опинилися у полі зору нашого депутата Житомирської обласної ради, – каже секретар  Романівської селищної ради Юрій Чумаченко. – Нинішня весна для Биківки запам’ятається не тільки війною, яку ми із болем усі разом відчуваємо і переживаємо, але й тим, що у селі стартувала робота із облаштування місцевого стадіону». 

Відео дня

Мабуть, варто зауважити, що стадіон у Биківці свого часу знали спортсмени багатьох сіл і навіть міст Житомирщини. Чверть століття тому у Биківці була дуже потужна і знана навіть у межах Житомирської області футбольна команда. Звісно, то були часи, коли у селищі працювали кілька підприємств, а місцевий склозавод міг утримувати не лише стадіон. Від колишньої виробничої потужності у Биківці сьогодні майже нічого не залишилось.

«Проте  залишились люди, є молодь, повно дітей, які люблять грати у футбол, але від стадіону, де колись  вирували футбольні протистояння, сьогодні залишились самі лише спогади, – розповідає Биківський староста Олександр Романчук. – Ось якраз у ці  дні, коли грейдер від підприємства «ВІВАД 09» працює на наших дорогах, ми за його ж допомогою зробили належної якості під’їзд до стадіону, а на самому футбольному полі, яке більше десятка років не мало догляду і не бачило футбольних поєдинків, грейдер загорнув численні ями, зрізав забур‘янені горби і дав зелене світло для подальшої роботи». За словами О. А. Романчука, відтепер людей зовсім неважко буде організувати на роботу, яку доведеться виконати вручну. Адже після того, як майданчик під футбольне поле кількаразово обробить трактор із фрезою, потрібно буде організувати силами місцевих жителів такий собі трудовий десант для підготовки поля під посів трави. Ігор Євгенович Ходак, який знає про потребу спортсменів із Биківки у стадіоні, допомогою грейдера не обмежиться. Надалі, у  ході робіт на стадіоні, генеральний директор «ВІВАД 09» пообіцяв допомогти із катком, яким зазвичай досягають якісного футбольного рельєфу. 

«У людей справді з’явилася реальна надія на те, що після багаторічної перерви спортивне життя на нашому стадіоні знову буде вирувати, – каже Олександр Романчук. – З’явилися ентузіасти, які не просто висловлюють подяку Ігорю Ходаку, але й також готові особистою участю підсобити у роботах з облаштування стадіону. Адже не лише поле слід підготувати і засіяти гарною травою, але й ворота встановити також нові, бо старі вже  давно прогнили».

У тому, що стадіон у Биківці буде суттєво оновлений, а фактично заново відроджений, сумнівів майже немає. Адже за справу взялися спільно: депутат, громада, місцева влада. За давньою українською традицією, вирішувати складні питання під час толоки – у Биківці постане cьогодні конче потрібний для місцевих спортсменів стадіон. І то – вже у нинішньому році.

Віктор Єрофєєв

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up