Трагедія кожного з нас

Трагедія кожного з нас

Суспільство, зокрема журналісти, щороку вшановують пам’ять Георгія Гонгадзе. Його вбивство стало найрезонанснішим інцидентом 2000-х років.

Георгій Гонгадзе – український опозиційний журналіст, відомий своїми критичними виступами проти влади. Засновник газети «Українська правда». Діяч, який активно брав участь в громадсько-політичному житті країни.

Ввечері 16 вересня  Георгій зник. Ще в липні журналіст офіційно звернувся з листом до прокуратури, в якому виклав факти стеження за ним невідомих осіб. Проте ніхто не міг очікувати, що з Гонгадзе може трапитись щось настільки серйозне.

 Згодом, 2 липня, в лісах біля міста Тараща було знайдено безголове тіло. Пізніше буде зрозуміло, що це Гія. Його вбивство стане потрясінням та викликом для всіх.

Відео дня

Справа Гонгадзе, як з часом назвуть цю подію, не лише про обірване життя професійного журналіста, а й про проблему безкарності. Минуло більше 20 років, проте питань і досі багато, тому поставити фінальну крапку неможливо.

На жаль, Україна знає чимало подібних історій. Вбивство журналістів – це найяскравіші свідчення масштабної і тривожної тенденції. Втім, суспільство повинне пам’ятати й звертати увагу на такі інциденти.

Кароліна Василенко

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up