Товариство, яке здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу, має сплатити 1,7 млн гривень

Товариство, яке здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу, має сплатити 1,7 млн гривень

Ще в 2019 році державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було проведено планову перевірку дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища ТОВ «Украгро-Полісся».

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Дане підприємство знаходиться на території Березівської територіальної громади, що на Житомирщині та спеціалізується по забою та переробці птиці.

Під час перевірки фахівцями Інспекції встановлено, що викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами викидів здійснюються за відсутності відповідного дозволу.

Відео дня

Як результат, товариству нараховано збитки та для добровільного відшкодування шкоди завданої навколишньому природному середовищу виставлено претензію у розмірі 1,7 млн. гривень.

У зв’яку з тим, що товариство відмовилось сплачувати претензію у добровільному порядку, Інспекцією скеровані відповідні матеріали до Житомирської окружної прокуратури для вжиття заходів представницького характеру.

В свою чергу, прокуратурою, в інтересах держави, в особі Державної екологічної інспекції Поліського округу було подано позов до Господарського суду Житомирської області про стягнення з вищезазначеного товариства суми шкоди завданої забрудненням атмосферного повітря.

Однак, суд першої інстанції в задоволенні позову відмовив. Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, прокурор оскаржив його в апеляційному порядку.

Апеляційний суд, за результатами розгляду апеляційної скарги скасував рішення і ухвалив нове, яким позовні вимоги задовольнив в повному обсязі, а саме на користь держави буде стягнуто 1,7 млн. гривень.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up