Свято наближається: як житомиряни відзначатимуть новорічні та різдвяні свята

Свято наближається: як житомиряни відзначатимуть новорічні та різдвяні свята

Заходи з нагоди новорічних і різдвяних свят у Житомирі розпочнуться з 14 грудня та триватимуть до 15 січня 2018 року.

У середу, 6 грудня, у приміщенні міськради відбулась прес-конференція для журналістів, під час якої організатори повідомили програму новорічних свят.

Розпочнуться культурно-масові заходи з кінофестивалю «Новорічна казка», який відбуеться 14 грудня в спеціалізованому дитячому кінотеатрі ім. І. Франка.

В програмі:

Відео дня

-виступи акторів дитячої театралізованої студії «Юність» з міні-виставою перед початком сеансів;

- показ науково-популярних фільмів протипожежної тематики: «Вогненебезпечна ялинка», «Морози та пожежі»;

- виступи фахівців Управління ДСНС України у Житомирській області на тему: «Правила безпеки поводження з електричнии приладами під час новорічних свят», «Діти та піротехнічна засоби»;

- демонстрування кінофільмів: «Найвеличніший шоумен», «Фердинанд».

Наступного дня, 15 грудня о 14.00 на майдані Корольова розпочнеться святковий захід VR шоу «Вартові мрій» (покази відероликів, конкурси, розіграш сувенірів та подарунків).

17 грудня о 10.00 у дошкільному-навчальному закладі №59 відбудеться новорічний ранок «В гостях у Святого Миколая».

Також цього дня о 12.00 розпочнеться різдвяна туристична екскурсія казковими куточками міста «Де збуваються мрії?». А тим часом на майдані Корольова проходитиме родинний конкурс «Прикрашаймо разом резиденцію Святого Миколая» (зроби власноруч ялинки або фігури казкових героїв).

У понеділок, 18 грудня о 12.00 у Домі української культури - свято до Дня Святого Миколая для дітей, хворих на фенілкетонурію.

З 18 по 19 грудня пройде новорічна соціальна акція на дому для дітей обмежених у русі. А о 15.00 (19 грудня) відбудеться захід: експрес-листівка на колесах «Вулицями з краю в край їде Святий Миколай».

О 16.00 заплановане урочисте відкриття ковзанки на Михайлівській.

У День Святого Миколая,19 грудня о 19:00 відбудеться урочисте відкриття головної Новорічної ялинки міста Житомира.

Основні заходи будуть розділені на локації:

  • Новорічний ярмарок та Головна ялинка міста – майдан імені С.П. Корольова;

  • Фудкор – майданчик біля кінотеатру «Жовтень»;

  • Дитяча зона – вул. Михайлівська;

  • Ковзанка – перехрестя вулиць Михайлівська та Лятошинського.

«Локації звісно схожі з минулим роком. Але головною родзинкою святкувань буде саме ковзанка на вулиці Михайлівській. Завдяки активності бізнесу, нам вдалося залучити близько 300 тисяч гривень спонсорських коштів, це практично вдвічі більше, аніж на святкування виділяє місто. Це доводить, що важливим у підготовці загальноміських свят є співпраця бізнесу та міста», – розповів заступник міського голови Матвій Хренов. Новорічне святкове дійство для житомирян проходитиме вніч з 23.00 — 03.00 на майдані Корольова.

Святкові заходи триватимуть до 14 січня вже Нового 2018 року.

Алла Гетьман

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up