Створити нове транспортне сполучення та відмінити пільговий проїзд пенсіонерам: нові електронні петиції житомирян

Створити нове транспортне сполучення та відмінити пільговий проїзд пенсіонерам: нові електронні петиції житомирян

Журналісти «20 хвилин» продовжують моніторити електронні документи, подані містянами на розгляд місцевій владі.

Транспортне сполучення «Богунія - Гідропарк»

Житомиряни пропонують створити новий маршрут, який курсуватиме від Богунії до Гідропарку. Електронне подання опублікували 11 лютого на онлайн-порталі міської ради.

«Створення нового маршрутного напрямку «Богунія-Гідропарк» забезпечить: високі якісні показники перевезення пасажирів і виконання встановлених планових завдань щодо перевезень пасажирів, своєчасність і отримання прибутку, що на даний час дуже актуально, узгодженість роботи маршрутів з іншими видами транспорту. Головна перевага буде надаватись маршрутному транспорту. Тому що на даному напрямку немає жодного маршрутного транспорту, крім тролейбусу 5-А. А завдяки створенню нового напряму «Богунія-Гідропарк» з'являться нові надходження до місцевого бюджету міста Житомира. Людям, які не хочуть їхати на тролейбусі, потрібно робити пересадку в центрі міста. Створення нового маршрутного напрямку «Богунія-Гідропарк» дуже актуальне на даний час», – пише автор електронного документа Олександр Похільченко.

Відмінити рішення про заборону відвідувати навчальні заклади невакцинованим дітям

Автор петиції Володимир Король через електронне звернення вимагає у влади відмінити рішення щодо заборони відвідування школи без вакцинації від кору.

Відео дня

«Просимо відмінити рішення Житомирської міськради на заборону відвідувати школу здоровим невакцинованим дітям, прийняте 4.02.2019, як АНТИКОНСТИТУЦІЙНЕ та яке: 1. Порушує право дитини на обов'язкову освіту. Так, згідно зі ст. 53 Конституції України кожен має право на освіту. Згідно з рішенням Конституційного суду України від 04.03.2004 р. № 5-рп/2004 доступність освіти, як конституційна гарантія реалізації права на освіту, означає, що нікому не може бути відмовлено у праві на освіту і держава має створити можливості для реалізації цього права (відповідно до ст. 34 Закону України «Про освіту», прийом дітей у дошкільні навчальні заклади проводиться за бажанням батьків). Порушення Кримінального кодексу. Ст.183 Порушення права на отримання освіти. 2. Призводить до дискримінації дитини за станом здоров'я. Порушення Кримінального кодексу. Ст.161 Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками», – йдеться в тексті петиції.

Петиція була опублікована 6 лютого і вже набрала 236 підписів з потрібних 250.

Пенсіонери платять за проїзд

Житомиряни просять зобов’язати пенсіонерів платити за проїзд у громадському транспорті. Відповідне подання оприлюдинили на сайті міської ради 11 лютого.

«Просимо розглянути звернення працюючих громадян з проханням не підвищувати проїзд у маршрутках, натомість встановити вартість проїзду для пенсіонерів у розмірі 5 грн. Чому дитина, їдучи до школи, має платити за проїзд, не маючи при цьому ніяких доходів, а пенсіонер їде безкоштовно, отримуючи пенсію і не виняток заробітну плату», – йдеться у тексті петиції.

Петиції мають набрати не менше 250 підписів впродовж трьох місяців для їх подальшого розгляду відповідальними особами Житомирської міської ради.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Инна Карпинская

    Чому не Богунiя-Крошня????
  • Роман Виталивич

    Дурні питиції . З гідропарка на богунію був маршрут номер три якій гарно закрили бо він всім заважав і був надто неприбутковим))))а з пенсіонерами можна вирішити питання видавши адекватну суму людям на руки за проїзд за законом якій вже давно прийняла рада алеж краще мутити і робити так щоб люди страждали дякую житомирській міській раді .
  • Тома Тамара Коваль

    позорная страна
  • Ludmila Andrianova

    Доживуть ці петитчики до пенсіі в 1500грн. Які петиціі вони будуть писати?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up