Старочуднівська Гута поповнилася столітньою ювіляркою

Старочуднівська Гута поповнилася столітньою ювіляркою

Жителька села Старочуднівська Гута Ольга Петрівна Михайловська минулої суботи відзначила свій столітній ювілей. 

З нагоди такої події її привітали помічники депутата Житомирської  обласної ради (фракція «Наш край») Ігоря Ходака та староста Старочуднівськогутянського округу Світлана Кліменчук. Столітній ювілей будь-якого жителя є визначною подією для всієї  громади. Тим паче жінка, що виростила, виховала та поставила на ноги десятеро дітей, заслуговує не лише звання «Мати-героїня», яке вона отримала 55 років тому, не лише орденів «Материнська слава» усіх трьох ступенів, але й всенародної шани та подяки за справжній життєвий подвиг. Сьогодні важко навіть уявити сумарний перелік тих випробувань та страждань, які випали на долю цієї унікальної жінки.

Змалечку Оля Бірюк (дівоче прізвище ювілярки) була привчена до праці, до випробувань тими лихоліттями, якими була встелена майже вся протяжність минулого століття. Голодомор, колективізація, роки повальних репресій – все це довелося пережити на своєму віку Ользі Михайловській. Власне, Михайловською вона стала у 1939-му році, коли вийшла заміж за Федора Михайловського. Навіть року молоде подружжя не прожило разом, бо розпочалася радянсько-фінська війна, і перші мобілізації зачепили тільки що створену сім`ю Михайловських. Далі були роки Другої світової війни. Вона принесла чимало горя, адже у війні загинула ледь не вся рідня Ольги Петрівни. На щастя, Ользі пощастило, і її чоловік повернувся після фронтових боїв додому аж восени 1945 року. Хоча вже за рік війна ще раз нагадала про себе – у 1946-му році на замінованому полі підірвався і загинув  її брат.

Такими ж нелегкими були і повоєнні роки. Але Ольга Михайловська працювала, народжувала і виховувала дітей, разом із чоловіком ставила їх на ноги і відправляла у власний життєвий похід. У 63 роки вона овдовіла, але ще довго господарювала, працювала не покладаючи рук.

Відео дня

Сьогодні Ольгу Петрівну Михайловську вітали зі столітнім ювілеєм не лише представники влади, не лише помічники депутата Ігоря Ходака, але й велика і дружна сім’я її дітей, внуків, правнуків і праправнуків. Їх у неї десятки, і кожен вважав найпочеснішим обов’язком привітати маму, бабусю, прабабцю. Справді, можна відчувати неабияку гордість за таку рідню, за таку героїню, за таку жінку. І гордість ця сьогодні поширюється не лише на родину Михайловських, не лише на громаду сусідів ювілярки із Старочуднівської Гути, але й на всю громаду Романівської селищної ради. Від її імені ще раз привітаємо нашу знамениту землячку – Ольгу Петрівну Михайловську.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up