Стан пляжу в Гідропарку задовільний, проте якість води не відповідає нормам

Стан пляжу в Гідропарку задовільний, проте якість води не відповідає нормам

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби України у Житомирській області перевіряють якість води у річках та санітарно-технічний стан пляжів.

Загалом у Житомирській області знаходиться 4 пляжі: 2 – в місті Житомир та по 1 в містах Коростень і Новоград-Волинський.

У Житомирі санітарно-технічний стан пляжів задовільний, проте якість води на території Житомирських міських пляжів не відповідає нормативним вимогам за мікробіологічними показниками. Погіршення якості води на міських пляжах міста Житомира відбулося після ускладнення погодних умов (зливи). Індекс ЛКП (кишкова паличка) у річковій воді більше 240000 КУО/дм3 при нормативному значенні не більше 5000.

У місті Новоград-Волинський спеціалісти Держпродспоживслужби обстеження пляжу не проводили. За моніторинговими даними якість води з річки Случ в районі пляжу міста Новоград-Волинський наразі відповідає нормативним вимогам за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками.

Відео дня

У місті Коростень спеціалісти Держпродспоживслужби запланували проведення заходу державного нагляду по обстеженню міського пляжу відповідно до заяви підприємства, яке його експлуатує. Якість води в річці Уж в районі міського пляжу м.Коростень наразі ще досліджується.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Наталія Куркчі

    Загорать можно и на крышах домов.  Пляж без воды - не пляж))).
  • Ludmila Andrianova

    Чому не відповідає?
  • Александр Колибабчук

    Вода в Гідропарку  по якості як питна з Водоканалу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 18 квітня: все про цей день, яке свято, традиції, іменини і погода у Житомирі 17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам 16:22 Біля Гуйви - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up