Актуальна інформація по ситуації в селі Довжик у зв'язку з діяльністю підприємства «Аскона-Південь»

Актуальна інформація по ситуації в селі Довжик у зв'язку з діяльністю підприємства «Аскона-Південь»

У номері №31 газети «20 хвилин», яка вийшла 15 серпня 2018 року, були опублікована стаття «Під Житомиром незаконно вирізають ліс і труять людей», де з-поміж кількох тверджень про порушення із вирізанням лісового масиву біля села Довжик, сказано про те, що безпосереднім учасником незаконних дій було підприємство «Аскона-Південь».

Автор матеріалу Микола Корзун під час написання статті не мав інформації про те, що підприємство «Аскона-Південь» у 2016-му році набуло прав власності на земельні ділянки загальною площею 1 га разом із розташованими на них будівлями та спорудами, тобто – у частково вже забудованому стані та повністю звільненими від будь-яких насаджень. Таким чином, ТОВ «Аскона-Південь» не брало і не могло брати участі у подіях, що датовані періодом із 2011 по 2013 роки, про які власне йдеться у зазначеній публікації. Все це призвело до викривлення суті ситуації щодо діяльності підприємства «Аскона-Південь» стосовно незаконної вирубки лісу біля села Довжик. Так само на час написання вищезгаданого матеріалу його автор не мав достовірної інформації щодо викидів у процесі виробництва будівельних матеріалів, які здійснює ТОВ «Аскона-Південь», оскільки дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, видане управлінням екології та природних ресурсів Житомирської ОДА для підприємства «Аскона-Південь», датоване 22 травня 2018 року. Таким чином, твердження про здійснювані викиди ТОВ «Аскона-Південь», які відчувають найпершим чином по сусідству із підприємством, а також і житомиряни, є некоректними та недостовірними.

На підставі виходу матеріалу під назвою «Під Житомиром незаконно вирізають ліс і труять людей», який вийшов у №31 газети «20 хвилин» (стор.7), редакція спростовує твердження автора статті про те, що підприємство «Аскона-Південь»

  • «незаконно вирізає ліс і труїть людей»

    <

    Відео дня
    /li>
  • «підприємство і далі планує розвиватися, розширювати свою виробничу територію за рахунок вирубки лісу»

  • «здійснює варварські вирубки лісу, захоплення території під виробництво будівельних матеріалів»

  • «здійснює викиди, «які відчуваються найпершим чином по сусідству із підприємством «Аскона-Південь», відчувають і житомиряни. Жителі Богунії знову відчувають подих війни. Цього разу – екологічної»

  • «підприємство брало участь в аферах щодо набуття земельних ділянок для розміщення заводу будівельних матеріалів» і визнає вищевказані твердження недостовірними.

До такого висновку редакція прийшла після ознайомлення з документами, наданими підприємством «Аскона – Південь» після виходу матеріалу у газеті «20 хвилин» (копії дозволу № 1822083201-246 на викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря стаціонарними джерелами від 22.05.2018 року, виданого Управлінням екології та природних ресурсів Житомирської ОДА; копії Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію прав та їх обтяжень від 29.01.2016-го р. за №52261040; копії декларації про готовність до експлуатації об’єкта, що належить до 1-111 категорії складності, зареєстрованого Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області 9.06.2017 року; копії витягу із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію прав власності від 16.06.2017 року).

Усі підтврджуючі документи є в ропорядженні редакції.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Bloschinskiy Andriy

  • Bloschinskiy Andriy

    Викривлення правди. Так як документи вони мають на землі «куликівських садоводів», там і кадастровий номер зазначений. А ця ділянка з іншим кадастровим номером, номером, що належить Державі Ігор Гундич. А згідно статті 13 Конституції Україні - народові. Тому не варто брехати. Всі прекрасно розуміють, що гроші вирішують усе, але не в цій ситуації.

    Bloschinskiy Andriy reply Bloschinskiy Andriy

    Не робіть з нас ідіотів, ми про цю ділянку лісу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up