Сьогодні житомиряни вшановують пам`ять загиблих героїв АТО Сергія Шулікова і Олександра Книша

Сьогодні житомиряни вшановують пам`ять загиблих  героїв АТО Сергія Шулікова і Олександра Книша

Вшануймо пам`ять героїв разом!

Сергій Вікторович Шуліков народився 11 травня 1983 року у селі Садове Сінгурівського району Миколаївської області. Професійний військовий – майор Шуліков Сергій Вікторович, командир роти, інструктор з парашутно-десантної підготовки 95-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних сил України. Став учасником бойових дій на сході України з перших днів від початку російської агресії. Мав дружину Світлану, яка була при надії, та дітей Даринки та Владислава.

Свого командира бійці згадують теплими і добрими словами: «Він справжній командир, не ховався за спинами своїх підлеглих, завжди був попереду, даремно не ризикував життям хлопців, був чуйним, доброзичливим, справжнім воїном». Яскравим прикладом став один із багатьох епізодів, про який розказав його бойвий друг: «Під час розвідки перший з двох БТРів потрапив у ворожу засідку. Його впритул почали розстрілювати бойовики. Сергій, командир другого БТРу, не роздумуючи, дав своїм бійцям команду: «Земля!», негайно покинути машину!», а сам, залишившись з одним механіком, рвонув на допомогу першому БТРу. Якби не він, там загинули б усі». Завдяки такому рішенню більшість солдатів другого екіпажу залишилися живими, і був збережений екіпаж, підпорядкований майору. Отримавши наказ на відрядження у зону проведення антитерористичної операції, Сергій спокійно та виважено прийняв рішення щодо виконання наказу.

Але війна жорстоко внесла свої корективи і одним ворожим пострілом зруйнувала цілий світ сподівань, мрій і щастя. «Це був не вибух гранати чи гранатомета. Це був постріл снайпера. Сергій сидів на командирському місці у БТРі. Снайпери цілеспрямовано цілять у командирів…» – так розказували бійці, які були поруч зі своїм командиром в останні хвилини його життя. Майор Сергій Вікторович Шуліков загинув 28 липня 2014 року біля міста Шахтарська Донецької області. Обірвалося квітуче життя… Маленька Інесса знатиме про свого Татка з розповідей рідних.

Відео дня

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно) та  відзнакою «Народний Герой України».

 

Книш Олександр Олександрович народився 6 жовтня 1982 року в селі Левків Житомирського району.

Олександр народився у родині простих трударів, де змалечку дітям прищеплювалася любов до праці та розуміння, що в житті нічого не дається просто. Тому Сашко у Житомирській ЗОШ № 30 вчився на «відмінно».

З 13 років мріяв стати військовим, тому у 18 років свідомо і без вагань підписав свій перший військовий контракт.

Брав участь у військових операціях у багатьох гарячих точках.

Сумлінність, відповідальність і чесність – така характеристика супроводжувала юнака у всіх вчинках та ситуаціях.

Мав дружину Марію та дітей Артема та Аріну. був зразковим сім’янином, взірцевим батьком, ніжним та люблячим чоловіком, здатним на романтичні вчинки та подарунки.

Коли Батьківщина опинилася у небезпеці, старший сер- жант Олександр Книш у складі 95-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних сил України без жодних вагань став на її захист. У травні 2014 року, коли було визволено м. Слов’янськ, Олександра Олександровича Книша було представлено до нагородження відзнакою «За мужність», але він від неї відмовився, бо вважав, що сумлінна служба на захисті держави є прямим професійним обов’язком кожного військового і не більше.

Головний сержант – командир міномета Олександр Олександрович Книш загинув у бою 28 липня 2014 року під час проведення батальйонно-тактичною групою операції зі знищення бойовиків поблизу села Дібровка Шахтарського району Донецької області. Загинув, щоб його сім’я, кожна українська родина жили у мирі та злагоді…

Був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up