Скейт-парк, підземні парковки та відновленя підземелля: нові електронні петиції від житомирян

Скейт-парк, підземні парковки та відновленя підземелля: нові електронні петиції від житомирян

Журналісти «20 хвилин» продовжують моніторити електронні документи, подані містянами на розгляд місцевій владі.

Створення скейт-парку в Житомирі

Житомиряни просять місцеву владу створити скейт-парк для спортсменів. Відповідну петицію опублікували 28 січня на онлайн-порталі електронних документів. Автор петиції Андрій Тичина в проханні наголошує, що майже в кожному місті України є спеціальні криті майданчики для нових видів спорту, де молодь проводить своє дозвілля.

«У нас в місті є багато спортсменів-райдерів, які розвиваються в таких сферах, як BMX-спорт, скейтбординг, катання на трюковому самокаті або на роликах. Але у нашому місті немає спеціалізованої площадки для катання, як в інших містах України. Олімпійський комітет додав дисципліну BMX Park Freestyle в програму ігор на 2020 рік, і він вважається офіційним видом спорту. Прошу розглянути рішення про створення скейт-парку в Житомирі», – йдеться у тексті електронного документа.

Відео дня

Підземні парковки під новобудовами

На сайті міськради з’явився електронний документ, в якому житомиряни пропонують місцевій владі зобов’язати усіх забудовників планувати підземні парковки в новобудовах міста.

«У зв’язку зі зростанням кількості транспорту у місті Житомирі, потрібно зобов’язати всіх забудовників планувати підземні парковки під новобудовами чи прилеглою територією», – пише автор петиції Юрій Солоп.

Відновити та відкрити частину підземелля Житомира

Житомирянин Іван Шевченко пропонує міській владі відновити печери під центральною частиною міста. Автор пропонує розмістити там музей, який стане візитівкою для туристів.

«Всім відомо, що Житомир має славетну історію і під містом знаходиться велика мережа підземель. З метою збереження історії, збільшення привабливості міста для туристів пропоную спільно з науковцями, волонтерами, небайдужими до міста бізнесменами відновити частину підземелля Житомира. У відновленому підземеллі можна розмістити музей, що буде однією з візитних карток міста», – йдеться в тексті документа.

Усі електронні петиції мають набрати не менше 250 підписів впродовж трьох місяців для їх подальшого розгляду відповідальними особами Житомирської міської ради.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up