Система БПД та Всеукраїнська асоціація громад підписали меморандум про захист прав та інтересів ОМС та територіальних громад

Система БПД та Всеукраїнська асоціація громад підписали меморандум про захист прав та інтересів ОМС та територіальних громад

Спрощення доступу людей до безоплатної правової допомоги. Підвищення рівня правової обізнаності громад.

Проведення соціологічних досліджень для вивчення правових потреб жителів громад. Це – напрями співпраці у межах меморандуму, який підписали Координаційний центр з надання правової допомоги та Всеукраїнська асоціація громад.

Мета меморандуму – об’єднати зусилля для реалізації та захисту прав і свобод людини та громадянина, зокрема в частині захисту прав та інтересів органів місцевого самоврядування та територіальних громад.

«Для нас співпраця із Всеукраїнською асоціацією громад – це можливість донести до кожної територіальної громади, яка входить до ВАГ, як правові знання загального характеру, так і інформацію про систему безоплатної правової допомоги. Якщо людина звертається до органів місцевого самоврядування з правовим питанням, її можна перенаправляти до системи БПД», – зазначив в. о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.

Відео дня

У межах меморандуму Координаційний центр з надання правової допомоги та Всеукраїнська асоціація громад реалізовуватимуть ініціативи, спрямовані  на спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги. Проводитимуть спільні комунікативні та правопросвітницькі заходи, спрямовані на підвищення правової поінформованості громад.

«З відкриттям ринку землі стали надзвичайно актуальними питання, пов’язані з проявами рейдерства та посяганнями на право власності в аграрній сфері. Тому нині є потреба у правовій просвіті із земельних питань – як правильно оформити право власності на землю, які для цього потрібні документи тощо», – зазначив виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник.

У планах співпраці Координаційного центру з надання правової допомоги та Всеукраїнської асоціації громад – проведення соціологічних досліджень правових потреб громад, аналіз матеріалів, отриманих від органів місцевого самоврядування та територіальних громад стосовно посилення правової свідомості громад.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up