Школярів Житомирщини запрошують до участі у Всеукраїнському проєкті «Мішечок»

Школярів Житомирщини запрошують до участі у Всеукраїнському проєкті «Мішечок»

Шийте торбинки, змінюйте світ на краще та вигравайте призи.

Всеукраїнський проєкт «Мішечок» запрошує житомирян стати частиною руху з поширення доступних екологічних рішень. Мета – сформувати звичку користуватись багаторазовими торбинками в побуті. У межах проєкту відбудетья конкурс серед молоді. Генеральним партнером ініціативи виступила компанія PepsiCo.

До 7 травня 2021 року Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» закликає шити екомішечки для користування в повсякденному житті. Торбинки можуть ставати щоденною корисною звичкою в кожній родині – альтернативним пакуванням  при покупці товарів. До участі в проєкті запрошуються активні школярі Житомирщини та їх родини.

Відео дня

У межах проєкту відбудеться конкурс серед учнівської молоді, шкіл та позашкільних навчальних закладах з індивідуальними та колективними номінаціями. Головний подарунок отримає школа, учні якої пошиють найбільшу кількість мішечків, – принтер для сублімаційного друку.

Умови участі: пошити мішечки, зробити фото або відео створеного мішечка, опублікувати в соціальних мережах з хештегами #ПакетНеПотрібен #мішечокSRW #schoolrecyclingworld #мішечок та відмітити сторінки www.instagram.com/schoolrecyclingworld , www.facebook.com/Schoolrecyclingworld. Такі роботи будуть автоматично брати участь в індивідуальних розіграшах подарунків. 

 «Будьте активними, креативними та екологічно відповідальними. Шийте мішечки, користуйтеся ними в побуті, діліться в соціальних мережах. Можливо, саме ваш мішечок стане трендом весни 2021, який підхоплять українці», – коментує Президент Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World» Юлія Мархель.

Мета конкурсу – поширення ідеї відмови від пластику. Кілька годин чи навіть хвилин використання пакетів завершуються сотнею років на звалищі. За даними Zero Waste Europe, середній час використання одного пакета — 25 хвилин, а розкладається він від 100 до 500 років залежно від типу. Середньостатистичний українець використовує близько 500 пакетів за рік. Якщо порахувати за кількістю населення, то за рік викидається близько 20 млрд пакетів. Всі вони спочивають на звалищах, самотньо блукають вулицями України, потрапляють до організму тварин або в питну воду.

Зовсім скоро мішечки стануть повноцінною заміною пластикових пакетів. Нещодавно Комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт №2051-1 про їхнє обмеження, розповсюдження каратиметься штрафами. Винятком стануть лише пакети, що використовуються для м’яса, риби, сипучих продуктів. Саме тому Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» радить розпочати перехід на екоторбинки вже сьогодні.

Приймання колективних конкурсних заявок від шкіл та позашкільних навчальних закладів, активності в соціальних мережах триватимуть включно до 7 травня 2021 року. 

Положення проєкту та конкурсу за посиланням: http://surl.li/phtf.

Умови участі дуже прості: пошити мішечки, зробити фото або відео створеного мішечка, опублікувати в соціальних мережах з хештегами #мішечокSRW #schoolrecyclingworld #мішечок й відмітити сторінки www.instagram.com/schoolrecyclingworld та www.facebook.com/Schoolrecyclingworld. Такі роботи будуть  автоматично брати участь в індивідуальних розіграшах подарунків. 

Для колективних учасників додатково необхідно ознайомитися з положенням та заповнити анкету за посиланням: https://forms.gle/CRGAHxVQpSfqfQU47

Організатор проєкту – громадська організація «Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World». Конкурс відбувається за сприяння Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру та за підтримки  генерального партнера – компанії PepsiCo Україна. 

Переможців оголосять 12 травня 2021 року в новинах на сайті schoolrecyclingworld.org.

Нагадаємо, що у 2020 році учасники проєкту разом пошили 18 441 мішечків, якими й дотепер користуються в повсякденному житті.

Рекомендуємо підписатись  на сторінки організаторів та слідкувати за перебігом конкурсу. Долучайтеся до проєкту, поділіться результатами зі своїми друзями в соціальних мережах. 

Дійте публічно – живіть екологічно!

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up