Шевченківські клопоти: прапор повісили, ремонт не завершили

Шевченківські клопоти: прапор повісили, ремонт не завершили

Реконструкція скверу поблизу пам’ятника Тарасові Шевченку триває. Чи встигнуть покласти плитку, чи вшанування Кобзаря проходитиме на будмайданчику, дізнавались журналісти газети «20 хвилин».

 

Вже 9 березня розпочнеться святкування «Шевченківських днів» та плитка біля підніжжя пам’ятника Тарасові Шевченку досі не покладена. Після зими ремонтні роботи поновили та результат роботи невтішні. Ремонтники зробили тільки половину роботи, найголовніше залишається попереду. Адже якщо робочі не встигнуть покласти плитку, житомирянам доведеться вшановувати пам’ять великого Кобзаря, стоячи в багнюці.

Бригадир робочої групи на вулиці Великій Бердичівській (який не побажав назвати свого імені та прізвища), зазначає: «Ми працюємо з 8 години ранку. Звичайно, дощ трішки збив наш графік, але до свята ми маємо все закінчити. Спочатку ми покладемо плитку біля підніжжя самого пам’ятника, а вже потім завершимо роботу над тротуаром. Бо якщо ми одразу покладемо плитку на тротуарі, то техніка, яка буде возити нам матеріали, попсує вже зроблену роботу.

Тому ось прапор ми вже повісили, це означає, що ремонтні роботи на стадії завершення».

Відео дня

Самі ж житомиряни не радіють такій перспективі та не дуже вірять обіцянкам влади та робітників. Як зазначає житомирянин Сергій: «Я кожного дня проходжу повз сквер та роботу помітив тільки у останні два дні. Звичайно, в черговий раз вірити обіцянкам нашої влади не варто. Хочеться, щоб ремонтні роботи закінчилися до «Шевченківських днів». Та у влади знову можуть знайтися якісь відмовки».

Ймовірно реконструкція закінчиться до початку святкування, але житомирянам не варто радіти. Адже, як зазначив на брифінгу міський голова Сергій Сухомлин, кладуть плитку біля пам’ятника тимчасово. Після завершення «Шевченківських днів» покладену плитку знімуть. Тимчасову реконструкцію роблять задля того, аби люди не стояли в грязюці.

Міський голова запевнив, що додаткові кошти не будуть витрачені, і першу тимчасову укладку плитки зроблять безкоштовно.

Окрім того, Сергій Сухомлин розповів, що реконструкція тротуарів, розпочата минулого року, буде завершена до 1 травня.

Жанна Беркута

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (5)
  • Алёна

    Да о чём вы вообще говорите? Вы посмотрите на качество плитки на той же Михайловской! Про Киевскую вообще молчу. Не зря говорят - заставишь дурака богу молиться - он и лоб разобьёт
  • Ірина

    Коли вже це все закінчиться? Нехай би самі дитячу коляску хоч раз по цих ямах протягнули, може і швидше б усе подоробляли!!!
  • Соломія

    По всьому місту порито:  там ямища, там оці тротуари ніяк доробити не можуть - жах! Окрім влади вже, мабуть, ніхто не вірить, що місто приведуть до ладу.
  • Віктор

    Дивлячись на обіцянки нашої влади цей безлад, ще довго буде продовжуватися.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА Від читача 14:20 Маленьким житомирчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут…
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up