Щоб потрапити до музею, житомиряни стояли у черзі

Щоб потрапити до музею, житомиряни стояли у черзі

У Всесвітній день музеїв у Житомирі провели цікаву акцію. Аби відвідати обласний краєзнавчий музей, більше сотні дітей прийшлося створити «живий» ланцюг.

 

У Житомирі 18 травня гучно святкували Всесвітній день музеїв. В обласному краєзнавчому музеї на честь такого свята провели акцію «Хто крайній у черзі до музею?»

Святкування розпочалося не з гулянь, а з величезної черги до музею. Біля входу музею вишикувалось більше сотні дітей, які, аби увійти всередину, створили довгий «живий» ланцюг. Насправді це була акція, яку організували працівники музею. Директор музею Роман Насонов зазначив, що саме такі заходи можуть зацікавити і залучити ще більше охочих відвідати музей.

«Ми сьогодні показали, що черга може бути не лише до магазину, але й до музею. Метою такої акції було визначитися, хто крайній у черзі. Саме ця людина першою увійде у нову залу з природничою експозицією», – розповів Роман Насонов.

Відео дня

За два останні роки і відвідувачі, і співробітники помітили, що музей дійсно змінився. Він став молодший, відкритіший і доступніший. Директор музею зауважив, що 90 % роботи відвідувачі не бачать, ця робота ведеться поза експозицією – в бібліотеках, архівах, в полі, в експедиціях, під час написання екскурсій.

Переможцем акції стала учениця Житомирської міської гімназії № 3. Саме їй першій надали можливість увійти до музею. Разом з тим, у цей день у музеї урочисто відкрили другу залу природничої експозиції. Аби відкрити залу запросили людину, яка приділила чи не найбільшу увагу новій експозиції, - наукового працівника відділу природи Миколу Весельського. Йому урочисто вручили подяку від обласної ради. Усім присутнім дозволили заходити у будь-яку залу та провели безкоштовні екскурсії.

Микола Весельсьский розповів, що нова зала є продовження тієї виставки, що була розпочата два роки тому. Тривалий час деякі експонати були у фондосховищах. Працівники музею спробували показати ті зразки, які є характерними для нашого краю – Полісся та лісостепової частини Житомирщини.

За словами дітей, їм сподобалося таке святкування, адже працівники до останнього тримали інтригу акції, тому було дуже цікаво. Самі ж музейники діляться, що раді стільком відвідувачам. Цей день для них наче власний день народження.

Також у цей день працівники Київського Інституту бізнесу і технологій вручили директору музею грамоту за спільну плідну роботу.

Оскільки День вишиванки та День музеїв святкується цього року в один день, то заради цього в музеї з’явилося п`ять нових манекенів з старовинним українським вишитим вбранням. Ці предмети ніколи не були виставлені в експозиції. Цікаво те, що їх розмістили в залі європейського живопису напередодні Днів Європи, а це дуже символічно. 

Варто зазначити, що за минулий рік музей прийняв понад 200 тисяч відвідувачів, було проведено понад 100 масових заходів та поповнено фонди на 6 тис. одиниць.

Марина Михальчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up