Що потрібно знати, якщо ви втратили роботу і хочете отримувати допомогу від держави

Що потрібно знати, якщо ви втратили роботу і хочете отримувати допомогу від держави

Мінекономіки надає роз'яснення.

Мінекономіки разом із Державною службою зайнятості продовжує щотижневе інформування щодо ключових питань, які стосуються втрати роботи, отримання фінансової допомоги або допомоги у пошуку нової роботи. 

 

Питання

Відео дня

Відповідь

Що змінилося у виплатах допомоги по частковому безробіттю з прийняттям закону №591- ІХ?

Прийнятий Верховною Радою закон № 591-ІХ передбачає:

  1. виплату допомоги по частковому безробіттю фізичним особам-підприємцям, які не мають найманих працівників;

  2. збільшення строків звернення за фінансовою підтримкою до 90 днів з моменту зупинення (скорочення) діяльності;

  3. звільнення роботодавців від оподаткування ПДФО та військовим збором.

Через скільки днів після подачі документів на допомогу по частковому безробіттю можна отримати кошти?

Протягом 3 робочих днів з дня прийняття позитивного рішення центр зайнятості укладає договір з роботодавцем про надання допомоги а той щомісяця надає центру зайнятості відомості про осіб, у яких виникло право на допомогу. 

Центр зайнятості протягом 3 робочих днів після отримання коштів на свій рахунок перераховує їх роботодавцю, а він у строк не більше ніж 3 робочі дні після їх надходження за окремою платіжною відомістю виплачує працівникам.

Як зареєструватися в центрі зайнятості через  онлайн-портал державних послуг “Дія”?

Щоб зареєструватися в центрі зайнятості через портал “Дія”, зробіть 3 прості кроки:

  1. Авторизуйтесь в кабінеті користувача на порталі “Дія” через електронний підпис, електронну систему ідентифікації Bank ID або Mobile ID.

  2. Заповніть заяву. Завантажте документи та разом із заявою надсилайте їх на розгляд до центру зайнятості, де ви плануєте обслуговуватися.

  3. Чекайте повідомлення від центру зайнятості (на телефон або електронну пошту) про підтвердження надання статусу безробітного в разі, якщо ви оформили документи правильно. 

Детально за посиланням: https://is.gd/3E0QYG

 

Як зареєструватися в особистому кабінеті на сайті служби зайнятості, щоб бачити інформацію щодо можливого пошуку роботи, інформаційних заходів та нарахування допомоги по безробіттю?

Щоб зареєструватися в особистому кабінеті необхідно:

  1. Зайти на сайт www.dcz.gov.ua

     

    , натиснути жовту кнопку «Персональний кабінет» та зареєструватися відповідно до інструкції: https://cutt.ly/7t99xoD

     

  2. Зв’язатися з вашим кар’єрним радником для внесення в систему унікального логіну, паролю та електронної адреси.

Після цього в персональному кабінеті відображатимуться всі розділи: Взаємодія зі службою зайнятості, Інформація для пошуку роботи, Відвідування ЦЗ, Отримані послуги, Семінари та масові заходи, Нарахування та виплати, Направлення на працевлаштування, Профнавчання.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up