Що можна взяти з собою на борт літака як ручну поклажу?

Що можна взяти з собою на борт літака як ручну поклажу?

Аби під час огляду в аеропорті не виявилося, що ви вклали до сумочки заборонену річ, радимо завчасно ознайомитися з оновленими правилами ручної поклажі, щоб не «попрощатися» перед вильотом з улюбленим дезодорантом, парфумом чи манікюрними ножицями.

 

У 2017 році вийшли нові правила перевезення ручної поклажі в літаку. Уважно ознайомтеся з цим списком, щоб не потрапити у неприємну ситуацію! Незнання таких тонкощів, на жаль, може затьмарити вам відпочинок.

1. Продукти харчування

На борт літака ви можете пронести будь-які продукти, за винятком рідкої і желеподібної їжі. Можете взяти з собою: горішки; печиво; фрукти; бутерброди; чіпси тощо. Для дитини можна взяти дитяче харчування. Від йогуртів, соків, желе і подібних продуктів утримайтеся, в іншому випадку у вас їх конфіскують. Заберуть також консерви і продукти в банках.

Відео дня

Всі дозволені продукти краще упакувати в прозорі пакети. Це істотно прискорить огляд. Важливо враховувати специфіку перевізника та аеропорту. Так, в паризькому аеропорту ім. Шарля де Голля заборонено проносити в ручній поклажі сир. Продукти з Duty Free теж можна брати з собою. Головне, щоб магазинна упаковка залишилася без ушкоджень (продавець повинен запакувати товар в спеціальний пакет місткістю в 2 л.). Крім того, збережіть чек – його можуть вимагати при проходженні контролю.

2. Медикаменти

На борт літака можна проносити такі медикаменти: таблетки, різні краплі, перев’язувальні матеріали, перекис водню. Краще, якщо ліки будуть перебувати в непошкодженій заводській упаковці, з інструкцією до застосування. Інакше при посадці у митників можуть виникнути підозри, чи не провозите ви під виглядом анальгіну заборонені речовини.

Якщо у вас травма, ви можете доповнити ручну поклажу милицями або іншими ортопедичними пристосуваннями.

За правилами, обсяг рідини в ручній поклажі не повинен перевищувати 100 мл. Тому якщо ліки рідкі або у формі спрею, прослідкуйте, щоб обсяг не перевищував дозволеного. Шприци брати з собою на борт не можна.

3. Цифрова техніка

Які технічні пристрої можна брати з собою на борт, визначаються правилами безпеки країни, в яку ви прямуєте. Зазвичай у ручну поклажу дозволено брати: ноутбук, планшет, мобільний телефон, МР3-плеєр, фотоапарат, електричну бритву і зубну щітку, зарядку до пристроїв, об’ємні електроприлади (наприклад, фен).

На борт можна (і потрібно) взяти ще й навушники. Якщо ви збираєтеся слухати музику або дивитися фільм на ноутбуці, навряд чи інші пасажири будуть раді розділити з вами це задоволення.

Хоча мобільний телефон брати з собою не заборонено, можливо, він вам не знадобиться під час перельоту. Часто перед злетом телефони просять взагалі відключити, адже вони можуть заважати роботі електронних систем літака.

Якщо ви збираєтеся брати з собою громіздку техніку, пам’ятайте про норми. Зазвичай довжина речей у ручній поклажі повинна бути не більше 56 см, висота – 45 см, ширина – 25 см. Максимальна вага варіюється в межах 3-15 кілограмів. Точна цифра залежить від аеропорту.

4. Документи, цінні речі і прикраси

Крім цього, у ручну поклажу не варто брати: дорогі прикраси, документи, цінні речі, гаманець з грошима. Паспорт та інші важливі папери краще узяти з собою – так спокійніше. До того ж, якщо ваш багаж раптом буде втрачено, ви не залишитеся в чужій країні без документів.

5. Косметичні засоби

На борт можна проносити будь-які сухі косметичні засоби: тіні, туш, олівці для очей і губ, рум’яна, пудру тощо.

Рідини, желеподібні речовини в банках і флаконах об’ємом понад 100 мл категорично заборонено перевозити на борту літака в ручній поклажі. Упакуйте їх у багажний чемодан, інакше ризикуєте залишитися без них

З балончиками під тиском на літак теж не можна. Тому від піни для гоління і дезодорантів доведеться позбутися.

Пам’ятайте, що зазвичай загальний обсяг рідин не повинен перевищувати 1 л. тому якщо ви берете з собою крім лосьйону і шампуню ще й воду, й їхній сумарний обсяг перевищує допустимий, подумайте, що для вас буде важливіше на борту.

6. Предмети особистої гігієни

З предметів особистої гігієни можна брати у ручну поклажу: зубну щітку і пасту (хоча щодо останньої потрібно уточнювати, бо в деяких аеропортах пасту з собою брати заборонено), вологі серветки, бритва, гребінець без гострої ручки (іноді забороняють провозити металеві гребінці), рідина для зняття лаку без ацетону обсягом не більше 100 мл.

Категорично заборонено брати в ручну поклажу тільки колючо-ріжучі предмети, наприклад, манікюрні набори (особливо ножиці).

7. Одяг

Досвідчені мандрівники рекомендують взяти з собою кофту. У легкій футболці або блузі може бути прохолодно (під час посадки в салоні зазвичай спекотно, тому після зльоту можуть увімкнути кондиціонери). Можна взяти з собою в салон: кофту або светр, пальто, плед, шаль.

Додатково можна проносити дамську сумочку, парасольку і тростину.

8. Інше

Якщо ви їдете з дітьми, можна взяти на борт, крім ручної поклажі, дитячу переносну люльку або коляску. Не заборонено брати з собою газети, журнали та інші друковані видання (без фанатизму, звичайно).

Категорично заборонено брати з собою в ручній поклажі: зброю і все, що на неї схоже (якщо у вас модний аксесуар у формі гранати або пістолета – можуть відібрати), колючі та ріжучі предмети (сюди включається все, навіть, наприклад, спиці для в’язання), тварин, газові балончики, отруйні речовини.

Повний список заборонених речей часто вказується прямо на квитку. Якщо цього переліку там немає, поцікавтеся цим питанням безпосередньо в аеропорту.

Уточніть правила з приводу габаритів, вони різняться для кожної авіакомпанії. Особливо серйозно до цього питання ставляться лоу-кости. У бюджетних авіакомпаній діє суворе правило: одна людина – одне місце ручної поклажі. Тому все доведеться скласти до однієї сумки або пакету. Виняток можливий тільки для складних дитячих колясок, милиць і верхнього одягу.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up