Рятувальники Житомирщини 94 рази виїжджали на надзвичайні події, під час яких 5 людей загинули

Рятувальники Житомирщини 94 рази виїжджали на надзвичайні події, під час яких 5 людей загинули

З 10 по 16 жовтня підрозділи Головного управління ДСНС області здійснили 94 виїзди для надання допомоги населенню та ліквідації наслідків надзвичайних подій.

Під дією різних факторів п’ять осіб загинули та троє травмувалися. Ще трьох осіб вдалося врятувати. 

Зокрема, упродовж минулого тижня вогнеборці ліквідували 78 пожеж в області, під час яких загинули 4 людини виявлено. Одна із нещасних випадків трапився в с. Бараші Новоград-Волинського району, де на пожежі загинув 60-річний чоловік. Фахівці припускають, що до трагедії призвела необережність під час куріння. Цю ж згубну звичку спеціалісти розглядають і причиною пожежі в смт Нова Борова Житомирського району. Там у вогні загинув 46-річний власник квартири. В с. Жерделі ж Бердичівського району загорівся дім через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення. В помешканні також виявлено загиблого 41-річного селянина. 

Крім того, упродовж зазначеного періоду підрозділи ДСНС області 10 разів виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, надання допомоги населенню та іншим службам. Так, 5 разів відкривали двері помешкань, власники яких потребували допомоги. Один виїзд здійснили на зрізання аварійних дерев та ще 4 рази реагували на інші повідомлення. Група піротехнічних робіт ГУ ДСНС України у Житомирській області знищила протягом тижня 6 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.  

Відео дня

Враховуючи збільшення кількості загиблих та травмованих людей на пожежах, рятувальники Житомирщини закликають населення  відповідальніше ставитися до своєї безпеки. Зокрема, осінній період вимагає потурбуватися про справність та безпечність приладів опалення у себе вдома. Варто вчасно очистити димоходи та печі від сажі, перевірити піч на наявність тріщин. Біля кожної печі перед топковим отвором на горючій підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5 х 0,7 м. Не залишайте малолітніх дітей без нагляду, не дозволяйте малечі бавитися сірниками та не покидайте ввімкненими електрообігрівальні пристрої під час виходу з будинку. Любителів паління застерігаємо не курити цигарки в ліжку, особливо у стані алкогольного сп’яніння. У разі виникнення надзвичайної події одразу набирайте номер «101».  

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up