Рятувальники закликають батьків пильнувати за малечею у період карантину

Рятувальники закликають батьків пильнувати за малечею у період карантину

Вже другий рік поспіль наша країна живе в умовах карантину через вирування коронавірусної інфекції. Різноманітні обмеження змінили повсякденне життя кожного з нас, але в подібних умовах, насамперед, особливу увагу необхідно приділити підростаючому поколінню, адже дітвора постійно перебуває у пошуках пригод.

Переважна більшість дорослих працює в умовах карантину і значна кількість професій передбачає роботу, яку не можна виконати дистанційно. Саме тому дорослі йдуть працювати, а діти залишаються вдома наодинці, що породжує вірогідність виникнення різноманітних нестандартних, а іноді і небезпечних ситуацій.

Рятувальники звертаються до батьків! Не залишайте дітей без нагляду! Приділіть увагу нагадуванню правилам безпечної поведінки! Розкажіть малюкам про основні небезпеки, які можуть підстерігати їх вдома! Навчіть правилам безпечного використання газових та електричних приладів. Безпека дітей залежить в першу чергу від батьків! Спілкуйтесь із дітьми, навчайте їх основам безпеки життєдіяльності, виховуйте культуру безпечної поведінки.

Відео дня

Шановні батьки! Якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся, що всі наявні в помешканні електроприлади та газове обладнання знаходяться у справному стані, а сірники та запальнички сховані у недоступному місці. Не залишайте дітей вдома самих, якщо вони не здатні самостійно вирішити проблеми, що можуть виникнути. Вирушаючи на відпочинок до водойми або на природу, слідкуйте за тим, щоб малеча не залишалася без нагляду. Не дозволяйте малолітнім дітям відвідували самостійно місцеві ставки, річки, покинуті будівлі тощо. Виховуйте у дитини свідоме ставлення до правил безпеки життєдіяльності!

Головне пам’ятати, що нехтування правилами безпеки може призвести до каліцтва чи навіть летального випадку. Лише на особистому прикладі можна привчити підростаюче покоління до безпеки. Саме тому необхідно спілкуватися зі своїми дітьми на подібні теми і пильнувати за небезпечними розвагами. Карантин триває, тому вже зараз необхідно зайнятися безпечним вихованням дітвори, щоб в майбутньому запобігти надзвичайним подіям.

Бережіть себе та своїх близьких!

При виникненні будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»!

ГУ ДСНС України у Житомирській області

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up