Рятувальники вшанували вогнеборців, які ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС

Рятувальники вшанували вогнеборців, які ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС

25 квітня, напередодні 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи, в Управлінні ДСНС України у Житомирській області відбулася панахида за померлими ліквідаторами аварії на ЧАЕС. Вшанувати їх пам'ять зібралися їхні родини та рятувальники, - повідомила прес-служба відомства.

- Щороку ми збираємось із вами тут, аби згадати тих, які перемогли чорнобильську катастрофу своєю смертю, – звернувся до присутніх ліквідатор аварії, а у 1986-му – керівник пожежної охорони області Борис Чумак. Вони не боялися йти туди, звідки інші тікають. Вони врятували від ще більшої трагедії усю країну, усю Європу, а можливо й увесь світ…

Отець Ігор з Житомирської Єпархії Православної Церкви України відправив панахиду за померлими. Поіменно було згадано кожного ліквідатора. Після молебню священнослужитель звернувся до всіх присутніх зі словами поваги та вдячності. Він закликав присутніх берегти життя - найбільшу цінність, даровану Богом. З любов’ю згадувати померлих і дбати про живих, адже любов є вічна, безсмертна, як і людські душі.

Відео дня

Наприкінці панахиди присутні поставили свічки та поклали квіти до пам’ятного знаку «Пожежним, які врятували світ».

Також вдовам та членам їх родинам від благодійного фонду «Пожежні Чорнобиля» було надано посильну фінансову допомогу та організовано поминальний обід, де усі присутні ще раз зі сльозами на очах згадали загиблих вогнеборців.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Volkin Volkin

    Насмотрелся в милиции на липовых чернобыльцев (интересно что у многих фамилия на ".... чук" заканчивается). Некоторые даже сумели еще и статус УБД получить.... когда и войны не было.



    Пожарные честнее, спасибо вам за работу и отдельное спасибо за  людей в Чернобыле ...

    Разные люди и разное отношение к жизни, но вы всегда первые - 01 обязывает
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up