Рятувальники області проводять інтерактивні уроки безпеки для підростаючого покоління

Рятувальники області проводять інтерактивні уроки безпеки для підростаючого покоління

Рятувальники постійно відвідують заклади освіти та діляться зі школярами і дошкільнятами важливими знаннями, щоб убезпечити їх від прикрих ситуацій.

"Рятувальники Житомирщини разом із правоохоронцями області продовжують проводити інтерактивні уроки безпеки для підростаючого покоління. Такий захід відбувся у Попільнянському ліцеї, в ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Тетерівка Житомирського району. Рятувальники розповіли дітям про основні правила безпечної життєдіяльності: як поводитися під час різноманітних надзвичайних подій та ситуацій, у тому числі і при виявленні підозрілих чи вибухонебезпечних предметів. У м. Баранівка, вогнеборці організували та провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Всі бажаючі могли відчути себе у ролі рятувальників, одягнувши бойовий одяг та каски пожежних.

22 вересня для вихованців ліцею, що в смт Хорошів Житомирського району громадська Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти», яку організували місцеві рятувальники. Усім глядачам було продемонстровано роботу фахівців аварійно-рятувальних підрозділів при ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод та надзвичайних подій різного характеру. Діти ознайомилися з будовою і технічними можливостями пожежного автомобіля, побачили спеціальний одяг та спорядження, котре застосовують у своїй повсякденній діяльності працівники Служби порятунку «101». 

Відео дня

Наступного дня така Акція пройшла у смт Брусилів, на території місцевого ліцею. Також в рамках акції проведено інтерактивні уроки «День рятувальника із поліцейським». Співробітники поліції розповіли вимоги правил безпеки дорожнього руху, права та обов’язки дітей під час навчального процесу та продемонстрували їм службовий транспорт і спеціальне обладнання яким він укомплектований.

До того ж, аналогічний інтерактивний урок учора проведений у с. Кочерів на території ЗОШ І-ІІІ ступенів", - зазначають у пресслужбі У ДСНС в Житомирській області. 

Рятувальники звертаються до батьків і просять звернути увагу на такі рекомендації: 

  • не забувайте, що найкращим способом навчання дітей є власний позитивний приклад;
  • встановіть із дитиною довірливі стосунки, щоб вона розповідала вам про свої наміри та дослухалася до ваших рекомендацій та застережень;
  • поясніть малечі, що таке легкозаймисті, колючі, ріжучі, вибухонебезпечні предмети, яку небезпеку вони несуть;
  • розкажіть дитині про можливі «вуличні» загрози та небезпеки, застерігайте її від самостійного відвідування потенційно небезпечних місць (водойм, кар’єрів, тощо);
  • розповідайте про небезпеку, яку становлять вибухонебезпечні та підозрілі предмети;
  • окресліть дитині коло людей, до яких вона може в разі потреби звернутися за допомогою, а також номери телефонів екстрених служб “101”, “102” і “103”;
  • не залишайте малолітніх дітей самих вдома.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up