Рятувальники нагадують про безпеку під час святкування Водохреща

Рятувальники нагадують про безпеку під час святкування Водохреща

Водохреща – завершальне свято різдвяно-новорічного циклу, яке православні та греко-католицькі християни відзначають 19 січня.

З ним пов'язують хрещення на Йордані Христа. Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. 

Місця для святкування в нашому регіоні складені історично. Наприклад в обласному центрі – це гідропарк біля річки Тетерів. Фахівці ДСНС на території пляжу встановлять жіночий та чоловічий польові намети, кухню і пересувний пункт обігріву. Тобто елементарні умови для занурення у крижану купель будуть обов’язково забезпечені. Але незважаючи на це, рятувальники області застерігають від небезпеки усіх бажаючих прийти 19 січня до водойми. 

– У зв’язку з тим, що погода нестійка, криги на водоймах або взагалі не буде, або ж вона буде дуже тонкою. Навіть не зважаючи на те, що упродовж цього тижня синоптики нам обіцяють пониження температури вночі, загальну картину це не змінить. Під час занурення у водойму треба бути дуже обережними і відповідальними за своє здоров’я. Зокрема, купатись в ополонці лікарі не радять тим, у кого хворі нирки, діабет, проблеми із тиском. Ні в якому разі не занурюйтеся у воду якщо ви фізично не підготовлені. Категорично забороняється перед зануренням вживати алкоголь. Не варто заходити у воду дитині чи людині похилого віку, – розповідає заступник начальника Управління ДСНС у Житомирській області Олег Держанівський.   

Відео дня

Ця зима досить незвична для нас, однак справжні морози ще обов’язково нагадають про себе. Тому для того, щоб в подальшому краще орієнтуватися на льоду, існує декілька відомих ознак. Безпечним вважається: для одного пішохода – лід зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7 см; для обладнання ковзанки – не менше 10-12 см (масове катання – 25 см). Масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше 15 см.

Отож, відсвяткуйте Водохреща таким чином, щоб після цього у вас залишилися лише позитивні емоції та прилив нових сил і здоров’я. Пам’ятайте про безпеку і тоді не буде жодних приводів хвилюватися. Щасливого Водохреща!   

У ДСНС України у Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up