Робота та декретна відпустка: варіанти заробітку для активних мам

Робота та декретна відпустка: варіанти заробітку для активних мам

Саме декрет відриває жінку від рутинної роботи в офісі та відкриває нові можливості заробітку.

У нашому огляді розповімо про реальні способи заробітку для мам в декреті – від найпростіших варіантів підробітку, які не вимагають багато часу і зусиль, до більш складних і вигідних у фінансовому плані.

Ідеальна робота на дому для мам в декреті дозволяє:

  • <

    Відео дня
    /li>

Яка робота на дому підійде для мам з дітьми

Рерайтинг: 100-150 грн у день

Головне завдання – писати нові тексти на основі наданих замовником матеріалів. Це популярна послуга, яку замовляють власники сайтів, що бажають отримати недорогий і якісний контент. Вони просять вас переписати тексти з інших сайтів своїми словами без спотворення змісту. І таким чином отримують контент для своїх проєктів.

Знайти замовлення на рерайтинг можна на біржах статей. Спочатку вам доведеться брати дешеві замовлення і напрацьовувати рейтинг. Після накопичення рейтингу і позитивних відгуків ви зможете отримувати більш дорогі замовлення. Досвідчений рерайтер може заробляти за день 100-150 грн, не виходячи з дому та присвячуючи роботі декілька годин в день.

Копірайтинг: від 400 грн на день

Під копірайтингом розуміється написання статей або текстів з використанням великої кількості джерел на основі особистого досвіду автора. Це більш якісні і опрацьовані тексти, ніж у разі рерайтингу, і платять за них, звісно ж, більше.

Окремий вид копірайтингу – рекламні тексти. Наприклад, тексти для продаючих сторінок (лендінгів), інтернет-магазинів. Щоб їх писати, необхідно розбиратися в рекламі і маркетингу.

Вартість копірайтингу починається від 30–80 грн за 1000 знаків з пробілами. Кращі автори отримують 150–200 грн за 1000 знаків з пробілами. За день можна заробити від 500 грн і вище, написавши всього одну статтю.

Багато молодих мам, перебуваючи в декреті, освоюють копірайтинг і починають заробляти на дому написанням текстів для сайтів. Плюс цієї роботи – вільний графік, що дозволяє підробляти з маленькими дітьми.

Ретуш фотографій: від 100–200 грн на день

Вам потрібно буде обробляти фотографії в програмі Photoshop. Наприклад, часто замовляють ретуш весільних знімків, щоб зробити їх вид ідеальним. Також замовляють відновлення старих і архівних фотографій, що мають різні дефекти.

Вартість простої корекції – 4–5 грн за знімок, складної – 30–100 грн за фото. Освоїти ази ретуші можна за безкоштовними уроками в інтернеті. Якщо вам цікавий цей вид заробітку на дому, то можна розвивати в собі ці навички.

Спільні покупки

Популярний спосіб заробітку на дому для мам в декреті. Ви купуєте що-небудь дрібним оптом, а потім продаєте подругам вроздріб з невеликою націнкою. Це цікавий варіант роботи, якщо у вас велике коло знайомих і ви – комунікабельна особистість.

Низка магазинів дає оптовикам значні знижки. Відповідно, ви можете перепродати речі набагато дорожче, ніж їх купили. Ваші подруги при цьому теж залишаться в плюсі, тому що отримають товари зі знижкою від ціни магазину. У цьому разі сума заробітку залежить від кількості проданих речей.

Робота у соціальних мережах: від 2–4 тис. грн на місяць

У цій сфері є кілька варіантів роботи для жінок в декреті:

Адміністратор групи. Вам потрібно буде знаходити і викладати в групі нові пости, стежити за порядком, блокувати порушників, відповідати на запитання учасників групи і виконувати іншу роботу в соцмережах на прохання власника. За ведення однієї групи можуть платити кілька тисяч гривень на місяць. Брати в роботу можна будь-яку кількість груп залежно від вільного часу.

Модератор групи. Ваше завдання – стежити за дотриманням правил, контент оновлювати не потрібно. Платять модераторам менше, ніж адміністраторам.

SMM-спеціаліст. Ця професія дуже затребувана сьогодні. Фахівці з SMM придумують концепцію групи, контент-план (які пости і коли публікувати), займаються просуванням груп і пабліків та іншими роботами. Платять SMM-фахівцям від 8 тис. грн на місяць, при цьому працювати можна з дому. Ви можете вести власні проєкти в соціальних мережах і заробляти на рекламі.

Онлайн-консультант в магазині: 4–6 тис. грн на місяць

Багато інтернет-магазинів наймають консультантів, які відповідають на запитання відвідувачів в онлайн-чатах. Вам буде потрібно перебувати онлайн і допомагати відвідувачам вибирати товари, робити покупки і вирішувати їхні проблеми. Працювати можна вдома, головне – щоб у вас був стабільний інтернет-зв'язок.

Платять консультантам 4–6 тис. грн. на місяць. Іноді дохід залежить від продажів магазину. Знайти таку роботу можна на біржах віддаленої роботи.

Робота у фотошопі: 5–6 тис. грн на місяць

Програма Photohop дозволяє створювати різні графічні продукти: від простих банерів і обкладинок для груп в соціальних мережах до виконання фотомонтажу і дизайну сайтів. Цей варіант надомної роботи підійде для творчих мам у декреті.

Освоїти фотошоп можна за безкоштовними уроками в інтернеті. Простим роботам ви зможете навчитися за 1–2 тижні. При цьому вартість одного банера або обкладинки, на яку ви витратите 1–2 години часу, може бути 100–200 грн.

Ведення відеоблогу на YouTube

Багато мам в декреті починають знімати відео, і часто хобі перетворюється на джерело додаткового доходу. Сьогодні кожен може відкрити свій канал в інтернеті і викладати відеоролики. Автори популярних каналів заробляють пристойні суми на розміщенні реклами. Вартість рекламної вставки в ролик може бути 10–20 тис. грн і більше (звісно, якщо ви – досвідчений та популярний блогер).

Наприклад, молода мама, перебуваючи в декреті, може створити популярний блог на тему материнства, виховання дітей, догляд за дитиною – це дуже популярні теми в інтернеті. Знайти однодумців – таких же мам у декретній відпустці, і стати популярним відеоблогером, думка якого цікавить багатьох людей.

Продаж хендмейду: 200-500 грн за виріб

Часто дівчата в декреті починають займатися рукоділлям і захоплюються хендмейдом. Ви можете виконувати роботи не тільки для себе, але і на продаж. В інтернеті є спеціальні сайти, на яких майстри продають свої вироби. При цьому вартість прикрас ручної роботи може бути досить високою: кілька тисяч гривень за виріб. 

Якщо ви вмієте в'язати чи вишивати, на цьому також можна заробити: виготовляти шапки, шарфи, рукавиці або ж в'язати крючком дитячі іграшки.

Допомога студентам

Цей вид заробітку передбачає консультацію в написанні курсових, дипломних, магістерських робіт. Навіть можна допомогти студенту з веденням конспекту. В інтернеті є студентські біржі, які пропонують співпрацю авторам студентських робіт. Ви можете там зареєструватися і заробляти гроші.

Виготовлення смаколиків

Торти, тістечка, кенді-бари, печиво, пастила, зефір – і це ще не повний перелік всього, що можна приготувати на дому та продавати. Якщо не зациклюватись на солодощах, то навіть напівфабрикати, наприклад вареники чи голубці, можна приготувати, заморозити та реалізувати.

Онлайн-репетитор

Цей варіант роботи на дому підходить мамам в декреті, що працюють в школі або знають іноземні мови. Ви можете запропонувати послуги репетитора і вести онлайн-заняття. Є спеціальні каталоги репетиторів, в яких можна розмістити інформацію про себе і рекламувати послуги. Важливо, щоб під час занять хтось міг посидіти з дитиною, тому що відволікатися під час уроку ви не зможете.

Програмування: 1000–2000 $ на місяць

Якщо ви – активна мама в декреті з математичним або технічним складом розуму, спробуйте освоїти веб-програмування. Послуги програмістів дуже затребувані в інтернеті і добре оплачуються. Працювати можна з дому, віддалено. При цьому вашими замовниками можуть бути як українські, так і іноземні компанії.

Програмісти-початківці можуть розраховувати на заробіток 10–15 тис. грн на місяць, люди з досвідом – від 15–20 тис. грн. і значно більше. Програмісти, що працюють із зарубіжними клієнтами, можуть отримувати $ 30–50 за годину роботи.

Де шукати роботу молодій мамі в декреті: біржі фрілансу, сайти і групи в соцмережах з вакансіями, біржі статей, компанії, що пропонують віддалену роботу. 

Марія Кравчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Читач13

    Непогані способи заробітку для жінок в декреті. Стаття сподобалась, тому що жінки в декреті в більшості випадків хочуть заробляти і в цей непростий для них період.

    Хотів би доповнити цю статтю класним постом: https://valerchik.top/sposoby-zarobitku/yak-zarobyty-mami-v-dekreti/, із якого дізнався, З якими проблемами стикаються жінки у декреті; Як заробляти без навичок; Як заробити в декретній відпустці вдома, витративши всього кілька місяців на навчання; Як набратися досвіду, якщо скрізь вимагають його наявність; 8 напрямків для роботи в декреті; Як навчитися нової професії; Чим зайнятися в декреті для заробітку своїми руками!

keyboard_arrow_up