Результати Всесвітнього дня прибирання на Житомирщині

Результати Всесвітнього дня прибирання на Житомирщині

Під гаслом «Побачив? Прибери» жителі Житомирської області разом із мільйонами активістів зі 180 країн світу вийшли на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».  

В Україні акція об’єднала більш ніж 50 000 учасників традиційних прибирань (індивідуального, сімейного та корпоративного форматів). Школярі, студенти,  посадовці, артисти, активісти, відповідальні громадяни та представники засобів масової інформації очистили понад 1200 локацій у 24 областях. А мешканці «червоних» карантинних зон взяли участь у цифровому прибиранні, видаляючи з телефонів, комп’ютерів, хмарних сховищ тисячі гігабайтів непотрібної інформації.

У Житомирській області 450 небайдужих людей на 20 локаціях вийшли з метою зробити своє довкілля чистішим на Всесвітній день прибирання. У м. Житомир було створено найбільше локацій – 10. Учасники зібрали біля 10 тонн сміття!


Відео дня

«Чисте довкілля починається з кожного. Мета акції – очистити забруднені території від сміття й мотивувати громадян зменшувати кількість відходів, ставати більш свідомими та ековідповідальними. Важливо підтримувати чистоту протягом року, а зібране сміття доносити до сміттєвих баків. Ми дякуємо кожному учаснику, партнеру, волонтеру та координатору за персональний внесок у розвиток екологічної культури в Україні. Зробимо Україну чистою разом!», – прокоментувала акцію Президент Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» Юлія Мархель.

Цього року Всесвітній день прибирання відбувся із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Обов’язковою вимогою до учасників була наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції. 

Координатор Всесвітнього дня прибирання у Житомирській області Вадим Трушковьский подякував активній молоді та учасникам акції. Також він відмічає, що для організації більш масштабного заходу необхідно залучати місцеві кошти, щоб була можливість підвищувати мотивацію та ангажованість волонтерів та учасників.



Організатор акції – Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного комітету телебачення та радіомовлення, Міжнародного молодіжного руху School Recycling World, Всеукраїнського молодіжного центру, Національної молодіжної ради України, Інформаційного агентства «112-Україна», експертів чистоти ТОВ «ЧЕЛА Україна», офіційного перевізника компанії Opti, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, об’єднань, соціально відповідального бізнесу та медіа.

Інформаційна довідка:

«Let’s Do It Ukraine» – це Всеукраїнський молодіжний рух, який протягом 5-ти років активно діє в 24 областях України завдяки активістам, органам місцевого самоврядування, бізнесу та медіа. Проєктна діяльність організації вже об’єднала понад 2,5  млн учасників у всеукраїнських та локальних проєктах: «Зробимо Україну чистою разом», «Всеукраїнський форум взаємодії та розвитку», Всеукраїнський екологічний фестиваль «ЧистоFest» та інших. Організація є частиною міжнародного руху «Let’s Do It World», який об’єднує 180 країн та понад 20 мільйонів учасників для того, щоб піклуватися про екологію та чистоту нашої планети. 

У Всесвітньому дні прибирання беруть участь громадяни України, комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, зірки та лідери громадської думки. У 2015 р. до акції долучилося понад 500 000 учасників у 24 областях на 2832 локаціях. У 2017 році ГО “Let’s do it Ukraine” об’єднали понад 1 100 000 учасників та 4760 локацій по всій території країни. У 2018 році до прибирання в Україні долучилася Президент Естонії – Керсти Кальюлайд.

Міжнародна громадська організація «Let’s Do It World» є акредитованим партнером Програми ООН з навколишнього середовища. У 2018 році організацію «Let’s Do It World» нагороджено премією Громадянина Європи від Європейського парламенту.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up