Реюз одягу: що можна робити зі старих матеріалів

Реюз одягу: що можна робити зі старих матеріалів

Сьогодні тільки ледачий не хвилюється про стан навколишнього світу. Все більше ситуацій, які вчергове нагадують людям: природа на грані. 

На щастя, зараз активно просувають поняття екологічного стилю життя. Екостиль – це чудова можливість жити без шкоди навколишньому середовищу, більше того, такий спосіб дуже вигідний, оскільки він значно економніший, ніж несвідоме юзерство товарів на сьогоднішньому ринку.

Юзерство – використання; юзер – користувач.

Відео дня

Ми всі хочемо, щоб простір навколо нас був чистим, проте часто ми використовуємо таку кількість речей, що після того, як нам це більше не треба, ми виносимо це на смітник несвідомо, не думаючи про те, що буде з цим сміттям далі. Важливо пам’ятати, що сміттєзвалища – не чорна діра. Звідти нічого не зникає кудись у космос. Все це поглинають наші ґрунти, води, від цього страждають звірі, і ми в тому числі. 

Отже, сьогодні ми поговоримо про те, як бути свідомим юзером одягу, і розкажемо про альтернативу та безвідходне використання одягу.

Як повторно використовувати старий одяг

Серед варіантів, як можна повторно використовувати одяг, виділимо наступні:

В’язані вироби – чудовий варіант для реюзу, оскільки нитки з такого одягу можна використати для створення нового одягу або інших в’язаних виробів. Більшість забувають, що з того самого светра, що вже не подобається чи замалий, можна зробити в’язані серветки, підставки та багато іншого. Також можна зробити торбинку для продуктів або авоську. 

Старі футболки можна використати для створення екомішечків. 

Часто старий одяг можна перешити або використати на матеріали. Таким чином, ви можете без проблем отримати нову кофтинку, ще стильнішу і кращу за попередню. Також це чудова можливість створити серветки для прибирання або ганчірки.

Важливість повторного використання одягу

Сміттєзвалища світу на 60% складаються з одягу та взуття. Розвиток реклами та мас-маркету дійсно може створити глобальну катастрофу, адже люди купують одяг у надмірній кількості, тим самим звалища щоразу поповнюються тоннами непотрібного одягу.

Одяг сьогодні відіграє неабияку роль, адже мода не стоїть на місці, а суспільство хоче відповідати усім сучасним тенденціям. Неймовірна кількість старих джинсів та сорочок потрапляє в шари ґрунту, забруднюючи його часто синтетичними матеріалами та фарбами. Все це йде у нашу воду, у повітря, яким ми дихаємо. Більшість ніколи не задумується, як викиди від цього всього сміття впливають на людський організм. Ми знаємо, як на нас впливає куріння, алкоголь, але як впливає несвідоме юзерство – не знаємо. А впливає, до речі, на одному рівні. 

Інтерв’ю з експерткою

У Житомирі екостиль поступово набирає все більшої популярності. А все завдяки людям, які своїм прикладом мотивують інших також дотримуватися свідомого та екологічного способу життя. Журналісти редакції «20 хвилин» поспілкувалися з житомирянкою Світланою Івановою-Голан і дізналися про її досвід повторного використання одягу. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up